Παναθηναϊκός: Η Σλάβια Πράγας και ο μεταγραφικός σχεδιασμός

Η ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι τελείως ανεξάρτητη από την έκβαση των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με τη Σλάβια Πράγας για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Μέχρι την Πέμπτη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αφοσιωθεί εξ’ ολοκλήρου στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια Πράγας. Ο Σέρβος προπονητής προσωρινά δεν ασχολείται με το τσεκάρισμα παικτών, αφού έχει εστιάσει την ενέργεια του στον Γ’ προκριματικό του Conference League.

Εν μέρει, η παύση του Γιοβάνοβιτς έχει υπόβαθρο. Μεγαλύτερη ενίσχυση θα χρειαστεί το ρόστερ του Τριφυλλιού με αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις και μικρότερη με μόλις ένα ματς την εβδομάδα.

Συνεπώς, η έκβαση των αναμετρήσεων του Παναθηναϊκού με τη Σλάβια θα επηρεάσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Γιοβάνοβιτς. Όμως, η επιρροή θα είναι καθαρά ποσοτική και όχι ποιοτική.

Διότι δεν αλλάζει καθόλου η πρόθεση της διοίκησης να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό με πρωτοκλασάτους παίκτες στο «8» και στο «10». Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως έχει μπάτζετ για να επιλέξει τους μέσους που χρειάζεται και η πρόκριση ή ο αποκλεισμός δεν θα παίξουν κανένα ρόλο.

Εξαρχής, ο Αλαφούζος συμφώνησε με τις υποδείξεις του προπονητή και διαχώρισε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θα δυναμώσει στο έμψυχο δυναμικό σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό και όχι αναλόγως από την πορεία του στο Conference League.

Αυτό το επιτρέπει και η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, η οποία έχει εξυγιανθεί και τα έσοδα της έχουν προϋπολογιστεί χωρίς την Ευρώπη. Συνεπώς και ο Γιοβάνοβιτς δεν δουλεύει με την πίεση του οικονομικού αποτελέσματος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News