Παναθηναϊκός: Το γήπεδο στο Βοτανικό πήρε περιβαλλοντική αδειοδότηση

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παράτεινε την περιβαλλοντική άδεια του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και άνοιξε τον δρόμο για τη δημοπράτηση.

Οι οπαδοί του Τριφυλλιού εξαφάνισαν στην κυριολεξία τα εισιτήρια για τη ρεβάνς με τη Σλάβια Πράγας και απέδειξαν πως το «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι μικρό για να καλύψει τις ανάγκες του Παναθηναϊκού. Ένα sold-out που αποτελεί ακόμα μία υπενθύμιση για το πόσο σημαντικό είναι για τον Σύλλογο να αποκτήσει νέα, σύγχρονη και μεγαλύτερη έδρα.

Το δεύτερο παιχνίδι του Γ’ προκριματικού γύρου του Conference League μονοπωλεί την επικαιρότητα, όμως στο περιθώριο οι εμπλεκόμενοι με τη Διπλή Ανάπλαση ολοκληρώνουν τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό.

Στις 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε άλλο ένα καθοριστικό βήμα για την επίλυση του γηπεδικού του Τριφυλλιού. Με την υπογραφή από τον Γενικό Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της διετούς παράτασης (μέχρι τις  2/9/2024) της ΑΕΠΟ για το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Βοτανικό.

ΑΕΠΟ σημαίνει Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και ουσιαστικά, πρόκειται για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης. Το γήπεδο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο περιβαλλοντικός νόμος και θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Η ΑΕΠΟ είχε εκδοθεί στις 2 Αυγούστου του 2009, στην προηγούμενη απόπειρα της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό.  Η συγκεκριμένη μελέτη ανανεώθηκε επίσημα, με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καλύπτει το κόστος της εκπόνησης της και να καταθέτει τα σχετικά έγγραφα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η ανανέωση της ΑΕΠΟ σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του 2009, ανοίγουν οριστικά τον δρόμο για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την επιλογή του αναδόχου που θα κατασκευάσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Σύμφωνα με τις μελέτες, το κόστος κατασκευής του Γηπέδου ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, κοστολογείται στα 115.000.000€, ποσό το οποίο έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ τα έργα που αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου, αλλά και των υποδομών της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα, προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News