ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα φτιάχνει την φετινή άμυνα, μελετώντας το περυσινό πάθημα

Ο Αλμέιδα έχει μελετήσει πολύ τις περυσινές παθογένειες στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ και πάνω σ’ αυτό το “διάβασμα” φτιάχνει την φετινή άμυνα και ζητά τις προσθήκες

Η προσεκτική και ενδελεχής μελέτη των αγωνιστικών πεπραγμένων της ΑΕΚ στην περυσινή σεζόν, αποτέλεσε την βάση για την δουλειά που κάνει στην φετινή προετοιμασία και στο κτίσιμο της ομάδας ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός όχι μόνο πέρασε από “μικροσκόπιο” κάθε παίκτη από το περυσινό ρόστερ ξεχωριστά. Αλλά φρόντισε να “διαβάσει” πολύ προσεκτικά την αγωνιστική συμπεριφορά συνολικά της ομάδας.

Πάνω στην βάση της μελέτης στις περυσινές παθογένειες της ανασταλτικής λειτουργίας της ΑΕΚ, ο Αλμέιδα κτίζει την φετινή άμυνα. Και φυσικά κάνει τις αντίστοιχες εισηγήσεις για προσθήκες. Αν μάλιστα αυτή η προσέγγιση είναι πολύ γενική, υπάρχει και κάτι που είναι ακόμα πιο συγκεκριμένο. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που εντόπισε ο Αλμέιδα στην περυσινή λειτουργία της άμυνας της ΑΕΚ, ήταν η ταχύτητα. Κάτι άλλωστε, που ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ εξόφθαλμο.

Το στοιχείο που ο Αλμέιδα θεωρεί θεμελιώδες

Από τους βασικούς πυλώνες στο κτίσιμο της ανασταλτικής λειτουργίας της νέας ΑΕΚ, είναι η ταχύτητα. Το γρήγορο transition, το οποίο ο Αλμέιδα θεωρεί θεμελιώδες, ειδικά από την στιγμή που ξέρει καλά πως στα περισσότερα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, η άμυνα της ομάδας θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στο γήπεδο. Τόσο λόγω των αντιπάλων, αλλά ακόμα και με βάση την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να εφαρμόσει ο Αργεντινός τεχνικός.

Μ’ αυτό το δεδομένο, γίνονται και οι μεταγραφικές προσθήκες στο κέντρο της άμυνας. Αυτή που ήδη έχει γίνει και αυτή που πρόκειται να γίνει. O Ντομαγκόι Βίντα έχει ως δυνατό σημείο και τις γρήγορες επιστροφές του και τις σωστές διαγώνιες καλύψεις του. Ενώ μέσα στα βασικά χαρακτηριστικά του στόπερ που ψάχνει η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά, εκτός από την ένταση, είναι και η ταχύτητα. Είναι ένα στοιχείο, στο οποίο ο Αλμέιδα δίνει πολύ μεγάλη σημασία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News