ΑΕΚ: Ο ρόλος του αριστερού στόπερ, δίνει πόντους στον Χατζισαφί

Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα συνεχίσουν στην ΑΕΚ και οι δυο Ιρανοί ακραίοι μπακ, όμως ο ρόλος του Χατζισαφί στο κέντρο της άμυνας, του έχει δώσει πολλούς πόντους στο μπλοκάκι του Αλμέιδα

Στον αρχικό σχεδιασμό που είχε γίνει για την ΑΕΚ της νέας σεζόν, είχε μπει ένα ερωτηματικό δίπλα στην παρουσία του Εχσάν Χατζισαφί και του Μιλάντ Μοχαμάντι. Υπήρχε ένας έντονος σκεπτικισμός και στον Ματίας Αλμέιδα και στους ανθρώπους της “Ένωσης” για την προοπτική να συνεχίσουν στο ρόστερ και οι δυο Ιρανοί. Αφενός για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αφετέρου διότι αγωνίζονται στην ίδια θέση και πιάνουν θέση ξένου στο ρόστερ.

Παρόλο που η καλοκαιρινή προετοιμασία έχει μπει στην τελική της ευθεία, ακόμα δεν έχουν “κλειδώσει” οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των δυο Ιρανών. Αυτό που έχει φανεί μέχρι τώρα στα φιλικά, είναι πως δεδομένα ο Μοχαμάντι έχει χάσει την θέση του βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Τσούμπερ. Ειδικά αν η κουβέντα είναι για σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας.

Ο διαφορετικός ρόλος του Χατζισαφί με τον Αλμέιδα

Όσο για τον Χατζισαφί, έχει πάρει διαφορετικό ρόλο στο γήπεδο από τον Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποιεί τον Ιρανό κυρίως σε ρόλο αριστερού στόπερ. Με τον Χατζισαφί μάλιστα, να έχει δείξει και καλή αγωνιστική εικόνα. Ειδικά στο τελευταίο φιλικό με την Ομόνοια. Και αυτό είναι κάτι που του έχει δώσει… πόντους στο μπλοκάκι του Αλμέιδα.

Στις αγωνιστικές σκέψεις του Αργεντινού τεχνικού για την εφαρμογή του σχηματισμού με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, είναι να χρησιμοποιεί σε ρόλο στόπερ, έναν ακραίο μπακ. Κάτι άλλωστε που κάνουν όλοι οι προπονητές που εφαρμόζουν τον συγκεκριμένο σχηματισμό. Ο Χατζισαφί δείχνει να ανταποκρίνεται στον ρόλο αυτόν. Και έστω ως εναλλακτική λύση, φαίνεται πως μπορεί να μείνει, σ’ αυτή την θέση, στο ροτέισον του Αλμέιδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News