ΑΕΚ: Ο Μισελέν δεν προσπάθησε καν να πείσει τον Αλμέιδα

Η εικόνα του Μισελέν στην προετοιμασία της ΑΕΚ, ήταν ίδια ακριβώς μ’ αυτή που είχε μέσα στην σεζόν που έφυγε, παρόλο που ο Αλμέιδα είχε διάθεση να δώσει ευκαιρία στον Γάλλο μπακ

Από τις πρώτες συζητήσεις που είχε κάνει ο Ματίας Αλμέιδα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν, είχε ξεκαθαρίσει πως για τους τους περισσότερους από τους παίκτες του ρόστερ, δεν ήθελε να πάρει αποφάσεις μόνο με βάση τα περυσινά πεπραγμένα. Ο Αργεντινός τεχνικός έκρινε, πως η περυσινή τραγική σεζόν της ΑΕΚ, είχε παρασύρει τους… πάντες.

Γι αυτό και κάποιους ποδοσφαιριστές που με βάση την περυσινή τους εικόνα, έδειχναν τελειωμένοι από την ομάδα, ο Αλμέιδα ζήτησε να τους δει στην προετοιμασία. Δεν το έκανε τυπικά. Άλλωστε υπήρχαν και κάποιοι που “έκοψε” και ο Αργεντινός τεχνικός και δεν τους πήρε καθόλου στην προετοιμασία. Όσους πήρε, ήθελε πραγματικά να τους δώσει μια ευκαιρία. Και σ’ αυτή την κατηγορία, ήταν ο Κλεμάν Μισελέν.

Ο Γάλλος μπακ, που αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και μάλιστα με το σεβαστό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ να βγαίνει από το ταμείο της ΑΕΚ, έκανε μια απογοητευτική σεζόν. Ωστόσο ο Αλμέιδα θεωρούσε πως ενδεχομένως δεν ήταν ενδεικτικά της αξίας του Μισελέν, τα περυσινά πεπραγμένα. Και έβλεπε στον Γάλλο κάποια καλά αγωνιστικά στοιχεία.

Ο Αλμέιδα ήθελε την ΑΕΚ μια οικογένεια, ο Μισελέν… αποστασιοποιήθηκε!

Ωστόσο η πραγματικότητα της προετοιμασίας ήταν διαφορετική. Ο Μισελέν δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ την ευκαιρία που είχε σκοπό να του δώσει ο Αλμέιδα. Μάλιστα φαινόταν πως επί της ουσίας δεν προσπάθησε καν να “κερδίσει” τον Αργεντινό τεχνικό. Όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ο Μισελέν έδειχνε αποστασιοποιημένος σ’ όλη την προσπάθεια που έκανε ο Αλμέιδα, να φτιάξει ένα “δεμένο” σύνολο, μια οικογένεια.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό, πως ο Γάλλος μπακ έδειχνε να μην συμμετέχει καν, σ’ ότι εξωαγωνιστικό έκαναν όλοι παίκτες μαζί, προς την κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων. Πολλώ δε μάλλον, να το απολαμβάνει. Βεβαίως ούτε και στο αγωνιστικό κομμάτι έδειξε σπουδαία πράγματα.

Εκείνο όμως που πραγματικά έχει μετρήσει πολύ και τον έχει φέρει τον Μισελέν και ένα βήμα από την επιστροφή του στην Γαλλία (στην Μπορντό με δανεισμό), είναι η αποστασιοποίηση που έδειχνε, από το σύνολο που έφτιαχνε και φτιάχνει ο Αλμέιδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News