Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει… καρέ ενίσχυσης

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Σλάβια Πράγας, όμως ο αποκλεισμός δεν επηρεάζει τη μεταγραφική αναζήτηση του Γιοβάνοβιτς. Το Sportday.gr αναλύει…

Ο αποκλεισμός από τη Σλάβια Πράγας «προσγειώνει» τον Παναθηναϊκό στην ελληνική πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, η εικόνα του γηπέδου ανέδειξε εμφατικά την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις. Μία ανάγκη που την γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του Τριφυλλιού.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο. Η διοίκηση θα επενδύσει και άλλα χρήματα για τις μεταγραφές και ο Γιοβάνοβιτς θα τα αξιοποιήσει όπως κρίνει εκείνος. Ο Σέρβος αναμένεται να ζητήσει από δύο μέχρι τέσσερις προσθήκες, με το οικονομικό να μην αποτελεί πρόβλημα…

 Επιτελικός μέσος

Στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Σλάβια Πράγας, φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν επιτελικό μέσο εγνωσμένης αξίας. Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος θα βοηθήσει στη δημιουργία, θα περάσει κάθετες πάσες και θα αξιοποιήσει την έξυπνη κίνηση του Άντραζ Σπόραρ. Ένα «δεκάρι» που θα κάνει τη διαφορά.

Από τις μεταγραφές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν, αυτή θα είναι η πιο δαπανηρή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τσεκάρει προφίλ που έχουν προταθεί και στις επόμενες ημέρες, θα καταθέσει τις εισηγήσεις του στη διοίκηση, για να αρχίσει τις συζητήσεις.

Box-to-box μέσος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιστεύει πολύ στις ικανότητες του Άνταμ Τσέριν, ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει στο ταλέντο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, όμως αριθμητικά χρειάζεται ακόμα ένα «οχτάρι» για να υπάρχει επάρκεια επιλογών. Ασφαλώς, ο Γιοβάνοβιτς θα επιλέξει έναν ικανό μέσο και δεν θα φέρει κάποιον απλά… για τη μεταγραφή. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση το κόστος θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι η φύση του ποδοσφαιριστή: εάν ο Γιοβάνοβιτς χρειάζεται κεντρικό μέσο με δημιουργικά χαρακτηριστικά ή ψάχνει για κάποιον με ανασταλτικές αρετές. Για την ώρα, ο κόουτς απλώς διαβάζει προτάσεις.

Εξτρέμ

Παλάσιος, Αϊτόρ και Βέρμπιτς συνθέτουν ίσως την ποιοτική τριάδα ακραίων επιθετικών στο πρωτάθλημα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλύπτεται πλήρως για τις εγχώριες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, όπως και στον «άξονα», για να είναι πλήρως καλυμμένος ο προπονητής, θέλει άλλον έναν παίκτη για να συμπληρώσει την τετράδα. Το «καρέ» προκύπτει από την στρατηγική του Γιοβάνοβιτς να έχει δύο αξιόπιστες λύσεις σε κάθε θέση.

Πιθανότατα, θα αναζητηθεί ένας νεαρός και ταλαντούχος εξτρέμ, ώστε να αποτελέσει και μία επένδυση για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Στόπερ

Πριν την πώληση του Φραν Βέλεθ, ο Γιοβάνοβιτς έψαχνε έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, ο οποίος θα ήταν εν δυνάμει βασικός μαζί με τον Ισπανό και τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Βέλεθ πουλήθηκε, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον αποκτήθηκε, αλλά με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, πρέπει να ενταχτεί στο ρόστερ άλλος ένας κεντρικός αμυντικός. Ο οποίος θα έχει την ποιότητα να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα.

Για την ώρα, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού συγκεντρώνουν υποψήφιους, τις μελετούν με τον Γιοβάνοβιτς, όμως ο προπονητής δεν έχει αποφασίσει εάν και με ποια κριτήρια θα πάρει έναν παίκτη ακόμα στο κέντρο της άμυνας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News