ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει αποφασίσει για τον ρόλο του Βίντα

EUROKINISSI

Με τον σχηματισμό σε τριάδα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ να “κλειδώνει”, ο Αλμέιδα φαίνεται να έχει αποφασίσει για τον ρόλο που θα δώσει στον Βίντα

Μπορεί το τελευταίο τεστ πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, να μην είναι ακριβώς όπως το είχε σχεδιάσει ο Ματίας Αλμέιδα, καθότι ματαιώθηκε το φιλικό με τον Βόλο. Όμως ακόμα και στο αυριανό (13/8) παιχνίδι με την Προοδευτική, το οποίο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο Σεραφείδειο και ως εκ τούτου μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, ο Αργεντινός θα έχει την ευκαιρία να δει πράγματα.

Έχει σημασία, για παράδειγμα, το γεγονός πως ο Ντομαγκόι Βίντα θα πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Έστω και σ’ ένα φιλικό που θα έχει περισσότερο χαρακτήρα δυνατού προπονητικού “διπλού”. Ο Αλμέιδα θα έχει την ευκαιρία να δώσει αγωνιστικό ρυθμό στον Κροάτη διεθνή στόπερ αλλά και να τον δει στον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει.

«Κλειδώνουν» στο μυαλό του Αλμέιδα οι τρεις στην άμυνα

Όπως όλα δείχνουν, στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού “κλειδώνει” όλο και περισσότερο σχηματισμός με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Τουλάχιστον για την αρχή της σεζόν. Γι αυτό και πιθανότατα θα το δοκιμάσει και στο φιλικό με την Προοδευτική, όπως έκανε άλλωστε και σ’ όλα τα προηγούμενα της προετοιμασίας. Και σ’ αυτόν τον σχηματισμό, θα δοκιμάσει τον Βίντα στον ρόλο που έχει αποφασίσει να του δώσει.

Ο Κροάτης διεθνής κεντρικός αμυντικός μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία τόσο ως δεξί στόπερ στην τριάδα, όσο και ως αριστερό. Ωστόσο δεδομένα ο Βίντα αισθάνεται πολύ καλύτερα να παίζει δεξιά. Εκεί άλλωστε, έχει παίξει και τις περισσότερες φορές στην καριέρα του, είτε σε άμυνα με δυο στόπερ, είτε σε τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Και για τον ρόλο του δεξιού στόπερ, φαίνεται πως προορίζει τον Κροάτη και ο Αλμέιδα. Αυτό έχει δουλέψει στις ασκήσεις τακτικής μέχρι τώρα και αυτό θα δοκιμάσει και στο φιλικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News