Ολυμπιακός Μεταγραφές: Τα χρήματα που εξοικονόμησε μέσω Τικίνιο

Τικίνιο Σοάρες
eurokinissi

Η μεταγραφή του Τικίνιο στη Μποταφόγκο αποτέλεσε οικονομικά ένα έξυπνο deal για τον Ολυμπιακό. Τι κερδίζουν οι πρωταθλητές από την πώληση του Βραζιλιάνου.

Μπορεί όταν έρχονταν στον Ολυμπιακό και ο ίδιος και η ομάδα να ονειρεύονταν διαφορετικά τα πράγματα και σίγουρα ότι θα συνεργαστούν για περισσότερα χρόνια, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο Τικίνιο Σοάρες αποτέλεσε ζημιά για τους πρωταθλητές της Super League. Κάθε άλλο.

Πριν και πάνω απ’ όλα ήταν ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που τίμησε τη φανέλα και κάθε φορά έδινε ό,τι μπορούσε. Αν μάλιστα δεν έρχονταν στον Πειραιά όντας ελεύθερος για καιρό, που σήμαινε ότι ήταν αρκετά ανέτοιμος και χρειάζονταν χρόνο να βρει τον εαυτό του, και παράλληλα δεν στέκονταν και τόσο άτυχος στην περυσινή προετοιμασία (σ.σ.: έβγαλε τον ώμο και έμεινε δύο μήνες εκτός που τον κράτησε πιο πίσω), θα ήταν καλύτερος. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι το πέρασμά του δεν συνέπεσε με τον πλέον δημιουργικό Ολυμπιακό ώστε να φτάνει η μπάλα στην περιοχή με τις καλύτερες προϋποθέσεις για έναν κλασικό φορ.

Τι έδωσε η Μποταφόγκο, τι συμβόλαιο είχε ο Βραζιλιάνος

Ό,τι έγινε, έγινε βεβαίως. Ο Βραζιλιάνος ανήκει πια στην Μποταφόγκο και αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός απέδειξε ξανά την ικανότητά του σε έξυπνα deals. Τη σεζόν που άρχισε οι ερυθρόλευκοι έπρεπε να δώσουν στον παίκτη 1,8 εκατ.ευρώ καθαρά που σημαίνει ότι με την εφορία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη η επιβάρυνση για το ταμείο. Επίσης η βραζιλιάνικη ομάδα απέσπασε το «ναι» των πρωταθλητών δίνοντας 1,5 εκατ.

Κάνοντας κανείς τις σχετικές προσθέσεις αντιλαμβάνεται ότι είναι μια σημαντική εξοικονόμηση αυτό που συνέβη αφού ο Ολυμπιακός εδώ και καιρό αποφάσισε να συνεχίσει να έχει Νο1 του στην επίθεση ένα άλλο πολύ βαρύ συμβόλαιο, του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και απέκτησε τον Αμπουμπακάρ Καμαρά και έχει και τον Αχμέντ Χασάν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News