ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα βάζει και τον Άμραμπατ στην εξίσωση

Όσο πλησιάζει το τέλος της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ, τόσο περισσότερο ο Αλμέιδα βάζει τον Άμραμπατ στην αγωνιστική εξίσωση και σ’ έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με πέρυσι

Μπορεί το χθεσινό (13/8) φιλικό με την Προοδευτική στο Σεραφείδειο να μην είχε καθόλου χαρακτήρα γενικής πρόβας για την ΑΕΚ ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Άλλωστε ο Ματίας Αλμέιδα δεν το είχε καθόλου έτσι στο μυαλό του, εξ ου και ούτε καν το προσέγγισε σαν κανονικό φιλικό. Όμως από την άλλη μεριά υπήρχαν ακόμα και σ’ αυτό το δυνατό προπονητικό δίτερμα, ορισμένα στοιχεία που είχαν ενδιαφέρον για τον τεχνικό της ΑΕΚ.

Ίσως με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός πως ο Νορντίν Άμραμπατ, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε να δίνει η ομάδα φιλικά προετοιμασίας, ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Αλμέιδα δεδομένα θέλει να βάλει τον Μαροκινό στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ. Και προφανώς όσο η προετοιμασία της ομάδας φτάνει στο τέλος της, θέλει να το κάνει όλο και περισσότερο.

Ο Άμραμπατ έπαιξε στο φιλικό με την Προοδευτική σε έναν ρόλο δεξιού μπακ – χαφ, στο 3-4-3 που εφάρμοσε (και) σ’ αυτό το ματς ο Αλμέιδα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Μαροκινό σ’ αυτόν τον ρόλο. Για την ακρίβεια, είναι ο ρόλος στον οποίο ο Αλμέιδα προσπαθεί να καθιερώσει τον Άμραμπατ. Και σ’ αυτόν δούλευε τον Μαροκινό καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας.

Δεν ήταν η πρώτη δοκιμή στην θέση

Στο φιλικό με την Φόλενταμ είχε μπει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ο Άμραμπατ και είχε παίξει και πάλι δεξί μπακ – χαφ. Ενώ στο ματς με την Ουτρέχτ και πάλι ο Μαροκινός έπαιξε σε ρόλο μπακ – χαφ, αλλά από την αριστερή πλευρά. Είναι προφανές πως ο Αλμέιδα, στο ενδεχόμενο που η ομάδα θα εφαρμόζει σχηματισμό με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, υπολογίζει τον Άμραμπατ για να καλύπτει ολόκληρη την πλευρά. Όπως κάνει ο Τσούμπερ.

Σε αντίθεση με τον Ελβετό, ο Μαροκινός την θέση δεν την ξέρει καλά. Όσο προχωράει όμως η προετοιμασία, δείχνει να βρίσκει όλο και περισσότερο τα πατήματα του. Και στο φιλικό με την Προοδευτική ήταν πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας, από κάθε άλλη φορά, παίζοντας ως δεξί – μπακ χαφ. Ειδικά στην επιθετική λειτουργία, όπου ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που έφτιαξε η ΑΕΚ.

Πάντως έχει ενδιαφέρον το γεγονός, πως ο Αλμέιδα ψάχνει και για την θέση του δεξιού μπακ – χαφ, μια αντίστοιχη περίπτωση μ’ αυτή του Τσούμπερ αριστερά. Όχι δηλαδή καθαρόαιμο μπακ όπως ο Ρότα. Γι αυτό και με την Ομόνοια δοκίμασε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο οποίος τώρα δεν ήταν διαθέσιμος λόγω ίωσης. Γι αυτό και στο ματς με την Προοδευτική, δοκίμασε τον Άμραμπατ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News