Γιώργος Χελάκης: Η τραγική άμυνα του Ολυμπιακού, στοίχημα του Κορμπεράν στη Λευκωσία

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει στη Sportday της Τετάρτης 17 Αυγούστου την πρώτη «μάχη» του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

O Ολυμπιακός ταξιδεύει για την Λευκωσία με τον ίδιο… εξοπλισμό που είχε ταξιδέψει και στην Πράγα. Έξω ο Βρσάλικο, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο Σωκράτης και ο Γκάρι Ροντρίγκες. Τέσσερεις παίκτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί στο συγκεκεκριμένο παιχνίδι.

Ο Κάρλος Κορμπεράν θα έχει διαθέσιμους τον Χοτυάνγκ που μπήκε στην λίστα, τον Κόνρατ να αποφασίσει να τον βάλει και τον Ανδρούτσο με τον Μαντί Καμαρά. Αντικειμενικά μιλώντας δεν πρόκειται για παίκτες που ο Ισπανός κόουτς τους προορίζει για βασικούς. Με άλλα λόγια όσους είδαμε κόντρα στην Σλόβαν στην Μπρατισλάβα είναι πολύ πιθανό να τους ξαναδούμε στο Γ.Σ.Π κόντρα στον Απόλλωνα.

Το τι θα μπορέσει να προσθέσει στην ομάδα του ο Κορμπεράν που δεν το είδαμε μέχρι τώρα θα φανεί την Πέμπτη το βράδυ. Όταν όμως μιλάμε για εκτός έδρας ματς εκείνο που ενδιαφέρει είναι μια αξιόπιστη άμυνα.

Αυτή είναι που δεν υπάρχει και δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα. Βεβαίως ο Ολυμπιακός που βλέπουμε αγκομαχάει επιθετικά και δυσκολεύεται σημαντικά στην δημιουργία φάσεων για γκολ.

Αγκομαχάει επιθετικά, αλλά η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού είναι η άμυνά του

Ωστόσο η προβληματική άμυνά του είναι η αχίλλειος πτέρνα του και στα ΄τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα. Στο πέμπτο απέναντι σε ένα φιλόδοξο αντίπαλο που θα παίζει στην έδρα του επιβάλλεται να διορθωθεί η κατάσταση και να πάψουν οι επιπολαιότητες που φτάνουν να χαρίζουν γκολ στους αντιπάλους.

Ο Κορμπεράν καλείται να το πετύχει χωρίς να προσθέσει νέους παίκτες . Με αυτούς που τα… θαλάσσωσαν μέχρι τώρα θα πρέπει να πετύχει την αμυντική ανασύνταξη που φυσικά δεν είναι έργο μόνο της αμυντικής τετράδα και του τερματοφύλακα. Αφορά την ομάδα στο σύνολό της.

Χτυπητή η αδυναμία στις στημένες φάσεις

Η αδυναμία στις στημένες φάσεις είναι χτυπητή. Όπως τον τελευταίο καιρό δεν δούλευε η ζώνη που χρησιμοποιούσε ο Μαρτίνς έτσι δεν δουλεύει και το man to man που προτιμά ο Κορμπεράν. Κι είναι από παράδοξο ως αστείο να κάνουν τοίχος οι παίκτες του Ολυμπιακού και να στήνεται σερ αυτό ο Σισέ ο πιο ψηλός παίκτης! Όσοι φαντασιώνονται επίθεση που θα βγάζει φωτιές την Πέμπτη το βράδυ στην Λευκωσία καλύτερα είναι να περιορίζουν τις απαιτήσεις τους σε μια άμυνα που θα κάνει τη δουλειά της…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News