ΑΕΚ Μεταγραφές: Φέρνει το «θεριό» που προτίμησε να γίνει... «Λιοντάρι»

Η ΑΕΚ φέρνει για υπογραφές τον θηριώδη Γάλλο στόπερ Μουκουντί, ο οποίος προτίμησε να παίξει στην εθνική ομάδα του Καμερούν και όχι αυτή της Γαλλίας

Στην γαλλική αγορά έψαχνε η ΑΕΚ από την πρώτη στιγμή για το δεύτερο κεντρικό αμυντικό που ήθελε να αποκτήσει, στην γαλλική αγορά τελικά τον βρήκε. Η “Ένωση” φέρνει στην Αθήνα τον θηριώδη (ύψους 1,91) Αρόλντ Μουκουντί, από την Σεντ Ετιέν. Και όχι μόνο κλείνει την εκκρεμότητα με την μεταγραφή του στόπερ, αλλά παίρνει και έναν ακόμα παίκτη που είναι υποψήφιος για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Μουκουντί είναι γεννημένος στο Μποντί της Γαλλίας. Όμως η καταγωγή του είναι από το Καμερούν. Πριν από τρία χρόνια του τέθηκε το δίλημμα για την εθνική που θα έπρεπε να επιλέξει. Οι Γάλλοι πληροφορήθηκαν πως οι Καμερουνέζοι προσέγγισαν τον Μουκουντί για την δική τους ομάδα. Και τότε έστειλαν πρόσκληση στον παίκτη και για την ανδρών. Άλλωστε είχε παίξει σ’ όλες τις μικρές εθνικές της Γαλλίας.

«Σκέφτηκα τους προγόνους και τις ρίζες μου»

Όμως η επιλογή που έκανε τότε ο Μουκουντί, ήταν πολύ διαφορετική. «Ζούσα πάντα στην Γαλλία. Η καταγωγή μου ωστόσο είναι από το Καμερούν. Σκέφτηκα τους προγόνους μου και τις ρίζες μου και όταν ήρθε να με ζητήσει η εθνική Καμερούν, δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο» εξήγησε ο Μουκουντί για την απόφαση του να επιλέξει την εθνική του Καμερούν,  με την οποία ήδη μετρά 11 συμμετοχές.

Ο 25χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός πλέον είναι μόνιμος στις κλήσεις. Ήταν παρών στο πρόσφατο κύπελλο εθνών Αφρικής, με συμμετοχή και στον ημιτελικό και στον μικρό τελικό. Και εκτός απροόπτου θα είναι και στην αποστολή που θα ταξιδέψει τον Νοέμβρη στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκεί που θα συναντήσει ως αντίπαλο τον Τσούμπερ, καθώς είναι στον ίδιο όμιλο  το Καμερούν με την Ελβετία, αλλά και τους υπόλοιπους τέσσερις παίκτες που απέκτησε η ΑΕΚ στην φετινή μεταγραφική αγορά.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News