Παναθηναϊκός: Συστήνεται ξανά στην αγορά ως αξιόπιστο «μαγαζί»

Η διαχείριση των υποθέσεων των Καρλίτος, Αλεξανδρόπουλου και Κουρμπέλη, αποδεικνύει πως ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει οριστικά σελίδα.

Τρία γεγονότα σε λίγες μέρες, απέδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα σελίδα στις πωλήσεις. Ο οργανισμός που πριν λίγα χρόνια ήταν… ξέφραγο αμπέλι και όποιος ήθελε, έφευγε όπως ήθελε και ότι ώρα ήθελε, ανήκει στο παρελθόν.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τους όρους του και πουλά μόνο όταν κρίνει ότι αποκομίζει συμφέρον. Εάν δεν ικανοποιείται με την πρόταση, τότε κρατάει τον ποδοσφαιριστή, ακόμα και αν ρισκάρει να τον χάσει δωρεάν σε λίγους μήνες.

Με τον Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός ήξερε πως δεν μπορούσε να κερδίσει πολλά. Ωστόσο, αρνήθηκε να τον παραχωρήσει και εξώθησε τη Λέγκια Βαρσοβίας να πληρώσει 400.000 ευρώ για να εντάξει στο δυναμικό της τον Ισπανό στράικερ. Πολύ άνετα ο Καρλίτος μπορούσε να ξεμείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και να κοστίσει περισσότερα από 600.000 ευρώ. Αλλά, το νόημα είναι πια σαφές: το club υπερέχει όλων, ανεξαρτήτως κόστους.

Για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, η Ελλάς Βερόνα προσφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που κάποτε θα γινόταν δεκτό με… ενθουσιασμό. Τώρα, απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη και η απάντηση δεν θα άλλαζε ακόμα και με 4-4,5 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αναδειχτεί από την ακαδημία, θα πουληθεί πολύ ακριβά…

Αντίστοιχα, η Τραμπζονσπόρ που φέρεται να ρώτησε για τον Δημήτρη Κουρμπέλη, έχοντας τη διάθεση να πληρώσει 650.000 ευρώ, άκουσε ένα ηχηρό «όχι». Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κοστολογείται πολύ περισσότερα, είναι και εν ενεργεία διεθνής της Εθνικής Ελλάδας, οπότε το αντίτιμο δεν ανταποκρίνεται στην αξία του.

Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός συστήνεται ξανά στην αγορά και επαναφέρει τη φήμη του. Ως «τράπεζα» στην κάλυψη των υποχρεώσεων του, αλλά και ως ένα σοβαρό μαγαζί, που προστατεύει την περιουσία του και ξεπουλάει σε τιμές κόστους.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News