Μαρσέλο: Είναι ο κορυφαίος αριστερός μπακ; Για πόσα χρόνια ακόμα; Ο Ρομπέρτο Κάρλος ξέρει...

Twitter (@RMadridInfo)

Ο Μαρσέλο ήταν ο αντικαταστάτης του Ρομπέρτο Κάρλος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ποιος είναι ο κορυφαίος αριστερός μπακ όλων των εποχών; Για πόσο καιρό θα παίζει ο νέος σταρ του Ολυμπιακού;

Θα τον δούμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τον γνωρίζουμε από όσα έχει κάνει στη μακρά και εντυπωσιακή θητεία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Ο Μαρσέλο έρχεται στη χώρα μας για τον Ολυμπιακό στα 34 του και το ερώτημα που τίθεται από πολλούς αφορά το διάστημα για το οποίο θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Βέβαια πριν από αυτό, το ερώτημα είναι να πρόκειται για τον κορυφαίο αριστερό μπακ όλων των εποχών.

Δύο ερωτήματα, στα οποία κλήθηκε να απαντήσει πρόσφατα μια άλλη ποδοσφαιρική μορφή. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Κάρλος, ο παίκτης τον οποίο αντικατέστησε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μαρσέλο.

Στα 49 του σήμερα, ο θρύλος της Βραζιλίας Ρομπέρτο ​​Κάρλος δεν είχε ενδοιασμό να χαρακτηρίσει τον Μαρσέλο ως τον «καλύτερο αριστερό μπακ όλων των εποχών».

«Ο Μαρσέλο έχει μπροστά του τέσσερα η πέντε χρόνια ακόμα»

Ο Μαρσέλο αντικατέστησε τον Ρομπέρτο ​​Κάρλος στη Ρεάλ το 2007 και πλέον ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι ξεκάθαρος: «Ο Μαρσέλο, κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ όλων των εποχών».

Ξεκάθαρος είναι και στο δεύτερο ερώτημα που προκύπτει: «Είναι κρίμα που έφυγε από τη Μαδρίτη. Δεν τελειώνει όμως την καριέρα του. Συνεχίζει την πορεία του ως ποδοσφαιριστής. Έχει τέσσερα ή πέντε χρόνια ακόμα».

Δεν διστάζει και να συγκριθεί μαζί του: «Εμείς, στη Ρεάλ, του είμαστε πολύ ευγνώμονες για τους τίτλους, 25 τίτλους. Με ξεπέρασε πολύ εύκολα. Τον είδα να μεγαλώνει στη Ρεάλ Μαδρίτης, έφτασε εκεί όταν ήταν 17 ετών.

Δεν πήγα στην αποχαιρετιστήρια βραδιά του επειδή ήξερα ότι θα κλάψω. Ήταν ο αποχαιρετισμός του, ήξερα ότι θα έκλαιγα επειδή τον είδα να μεγαλώνει και πλέον κοιτάω τι έχει κάνει. Του εύχομαι καλή επιτυχία και τον ευχαριστώ πολύ για όλα. Εύχομαι να συνεχίσει να είναι είδωλο, παράδειγμα, φαινόμενο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News