ΑΕΚ: Το δίλημμα του Αλμέιδα με τον Ελίασον

INTIME/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αλμέιδα αποφασίζει στην τελευταία προπόνηση, για την διαχείριση του Ελίασον στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι δεδομένο πως ο Νίκλας Ελίασον αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ για την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ που θέλει να φτιάξει ο Ματίας Αλμέιδα. Όπως και είναι δεδομένο, πως ο Σουηδός ακραίος ήρθε στα Σπάτα έχοντας έναν υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Απότοκο της κανονικής καλοκαιρινής προετοιμασίας που έκανε με τη Νιμ. Όλο αυτό έχει βάλει σ’ ένα μικρό… δίλημμα τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ.

Καθαρά αγωνιστικά, ο Αλμέιδα θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τον Ελίασον στην βασική ενδεκάδα της ομάδας, ήδη από το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ο Σουηδός είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά τέτοια, που θα έλυνε αρκετά από τα αγωνιστικά ζητήματα, που ο Αργεντινός τεχνικός είχε εντοπίσει πως χρίζουν επίλυσης.

Ο Ελίασον ξεκίνησε προπονήσεις με την ΑΕΚ στα Σπάτα την περασμένη Τρίτη. Έδειξε από την αρχή πως είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Εξ ου και από την πρώτη προπόνηση, όπως και σ’ όλες τις υπόλοιπες μέσα στην εβδομάδα, έβγαλε κανονικά ολόκληρο το πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ακόμα και σε μέρες που το πρόγραμμα αυτό ήταν απαιτητικό και κράτησε περισσότερες από δυο ώρες.

Έτοιμος μεν, αλλά…

Ωστόσο αυτά τα δεδομένα, δεν είναι αρκετά για να πάρει την απόφαση ο Αλμέιδα να δώσει στον Ελίασον θέση στο βασικό σχήμα ήδη από το αυριανό ματς. Παρόλο που κάτι τέτοιο έχει περάσει από το μυαλό του Αργεντινού τεχνικού. Όμως έχει μια επιφύλαξη να το αποφασίσει, καθότι ακόμα ο Σουηδός δεν έχει βάλει ικανό αριθμό προπονήσεων στα πόδια του, ώστε να ενσωματωθεί και στο τακτικό κομμάτι της ομάδας.

Επομένως η εκδοχή του να μπει ο Ελίασον στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΣ αλλά να μείνει αρχικά στον πάγκο και να βοηθήσει στην διάρκεια του παιχνιδιού αν χρειαστεί, μοιάζει ως η επικρατέστερη. Χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο, να εμπιστευτεί ήδη από το πρώτο ματς ο Αλμέιδα, την θέση του βασικού στον Σουηδό ακραίο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News