Γιώργος Χελάκης: Όλοι κατάλαβαν ποιος... νιαούριζε πάνω στα κεραμίδια

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα… τρελά κι απίθανα που συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με Τάκη Μπαλτάκο, Στιβ Μπένετ και όσους κινούν πραγματικά τα νήματα στην ΕΠΟ! Στη SportDay που κυκλοφορεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Από το βράδυ της Τετάρτης έχει διαρρεύσει ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, δηλαδή ο κύριος Μπένετ έχει σκοπό να ορίσει Έλληνα διαιτητή για το ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Όσα δηλαδή διαβάσαμε και μάθαμε όλοι το βράδυ της Τετάρτης τα έχει διαβάσει τα έχει μάθει και ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο κύριος Μπαλτάκος αν ήθελε να προλάβει καταστάσεις θα μπορούσε να έχει σηκώσει το τηλέφωνο και να έχει αποτρέψει τον αρχιδιαιτητή. Δεν το έκανε διότι πολύ απλά το γνώριζε.

Είναι γνωστές άλλωστε οι δηλώσεις του όταν ανέλαβε πρόεδρος της ΕΠΟ ότι θα πρέπει να επανέλθουν οι Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν πιάστηκε κορόιδο από τον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Αντίθετα επιχείρησε να πιάσει κορόιδο όλους τους άλλους και να επιβάλει το Σιδηρόπουλο.

Ούτε ανόητος είναι ο κύριος Μπαλτάκος ούτε αφελής. Γνώριζε ότι με την ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου θα τιναζόταν η διοργάνωση στον αέρα. Μετά την ακαριαία παρέμβαση του Προέδρου της Σούπερ Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και την κάθετη αντίδραση σχεδόν όλων των άλλων αναγκάστηκε να.. το πάρει αλλιώς και να…. καταπιεί αμάσητη την πρόθεση του.

Έτσι συμβαίνει όταν δεν μετράς σωστά το μπόι σου και νομίζεις ότι είσαι πάνω από δυο μέτρα. Ωστόσο ο κύριος Μπαλτάκος δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά στην προεδρία της ΕΠΟ ούτε μπορεί να κάνει του κεφαλιού του δοκιμάζοντας τις αντοχές αυτών που επενδύουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και βλέπουν κάποιον άλλον έξω από αυτούς να τους κάνει κουμάντο.

Η αυθαιρεσία Μπαλτάκου φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ρυθμίζει τα του οίκου του μακριά από τα καπρίτσια και τις εμμονές παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου άσχετα με τον τρόπο που αυτοί αναρριχήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Ο κύριος Μπένετ δεν μπορεί να έβαλε ξένο διαιτητή στο Άρης-ΠΑΟΚ και μετά από τρεις μέρες να ξύπνησε βάζοντας Έλληνα διαιτητή το κορυφαίο Αθηναϊκό ντέρμπι. Μόνο με υπόδειξη και με υπόσχεση κάλυψης θα μπορούσε να το τολμήσει.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι υπόλογος για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που μέτρησε τις δυνάμεις του, να κατάλαβε ότι ακόμα και αυτοί που τον στήριξαν για να βρεθεί στην προεδρία δεν είχαν τις δυνάμεις για να το καλύψουν σε αυτό το παραστράτημα.

Κάπου εδώ θα χρειαστεί να πάψουν να είναι βουβές οι Διεθνείς Ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου και η κυβέρνηση να σταματήσει να κλωθογυρίζει το νόμο για την επαγγελματική διαιτησία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News