Σαλιαρέλης vs Συρίγος: Πορτοφόλι, επιστήμονες, «δεν χρωστάω κύριε» και Ξάνθη - Ολυμπιακός 5-2

Youtube

Viral το απολαυστικό βίνυτεο με τον Αργύρη Σαλιαρέλη, έκπτωτο πρόεδρο του Ολυμπιακού, να διαγράφει τα χρέη του στον Φίλιππο Συρίγο.

Κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα social media, είναι απολαυστικό και πλέον viral. Πρόκειται για ένα απόσπασμα της συνέντευξης που είχε δώσει ο Αργύρης Σαλιαρέλης στο Mega και τον Φίλιππο Συρίγο το 1991. Συγκεκριμένα στις 14/12/1991, την ώρα μάλιστα που ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Ξάνθη όπου είχε χάσει 5-2. Μάλιστα στη διάρκεια της συνέντευξης ο Σαλιαράλης ρωτά για το σκορ του αγώνα.

Την περίοδο εκείνη είχε κηρυχθεί έκπτωτος από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και βρισκόταν αντιμέτωπος με σωρεία διώξεων στα ποινικά δικαστήρια για διάφορες υποθέσεις.

Το απόσπασμα που επανήλθε στο προσκήνιο και έγινα viral είναι εκείνο, στο οποίο ο Σαλιαρέλης διαγράφει χρέη στο χαρτί που έχει μπροστά του ο Συρίγος.

Ο «Jim Mongoose» ανέβασε το απόσπασμα στο Twitter προαναγγέλλοντας τι θα κάνουν όσοι χρωστούν τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. «#mood για όταν θα μαζευτούν οι λογαριασμοί το χειμώνα», αναφέρει.

Δείτε το:

Ο Ανάργυρος (Αργύρης) Σαλιαρέλης διετέλεσε πρόεδρος του Ολυμπιακού από τον Νοέμβριο του 1988 ως τον Μάρτιο του 1992.

Καταγόμενος από το νησί της Αίγινας, στο οποίο έχει και δικό του πύργο, ο Σαλιαρέλης απέκτησε σημαντική περιουσία στην Αφρική και κυρίως στην Κένυα, από εξόρυξη και εμπόριο πολύτιμων λίθων.

Aρχικά προφυλακίστηκε, αφέθηκε ελεύθερος

Απέκτησε της μετοχές του Ολυμπιακού από τον Γιώργο Κοσκωτά, τον οποίο βοήθησε να διαφύγει από την Ελλάδα, αρχικά στη Βραζιλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπου όμως συνελήφθη και κρατήθηκε στις φυλακές του Σάλεμ. Αν και αρχικά προφυλακίστηκε, αφέθηκε ελεύθερος και αφού προσέφυγε στο Πρωτοδικείο κατάφερε τελικά να διοικήσει τον Ολυμπιακό.

Επί των ημερών του ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μερικές πολύ ηχηρές μεταγραφές (Όλεγκ Προτάσοφ, Βασίλης Καραπιάλης, Όλεγκ Μπλαχίν για προπονητή κλπ.) αλλά ο μόνος τίτλος που κατέκτησε ήταν το Κύπελλο του 1990. Παράλληλα, οι μεταγραφικές αυτές κινήσεις δημιούργησαν τεράστια χρέη στην ομάδα.

Ο Σαλιαρέλης ήρθε αντιμέτωπος πολλές φορές με τους οργανωμένους οπαδούς, που τον κατηγόρησαν για τα οικονομικά προβλήματα που είχε η ομάδα τότε, τα οποία ο Σαλιαρέλης απέδωσε στις προηγούμενες διοικήσεις. Η κόντρα κορυφώθηκε όταν ο Σαλιαρέλης τοποθέτησε καγκελόπορτες στη Θύρα 7.

Δείτε ένα μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στον Φίλιππο Συρίγο, στο οποίο μιλά μεταξύ άλλων για τους «επιστήμονες» και το σύνθημα με το πορτοφόλι…

«Eιστήμονες» και πορτοφόλι

Ο Σαλιαρέλης είναι ίσως περισσότερο γνωστός για τον χαρακτηρισμό «επιστήμονες» που απέδωσε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο του 1991, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που μίλησε για φαινόμενα τραμπουκισμού από τους οπαδούς της ομάδας στον αγώνα Ολυμπιακού – Αθηναϊκού, όταν εξοργισμένοι Ολυμπιακοί εισέβαλαν στο γήπεδο και έδειραν τον διαιτητή Ναούμ και τον ποδοσφαιριστή Δημόπουλο.

Η δήλωση του Σαλιαρέλη είχε ως εξής: «το πρωτάθλημα δεν γίνεται με τους ίδιους όρους για όλες τις ομάδες. Αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο ήταν επιστήμονες! Όλες οι αποφάσεις είναι εναντίον του Ολυμπιακού. Η Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News