Ρεάλ Μαδρίτης: Σκέψεις ανανέωσης του Κάρλο Αντσελότι

Ο «Καρλέτο» δεν έχει φτάσει καν στα μισά του συμβολαίου του, αλλά η «βασίλισσα» τον συμβουλεύεται για το μέλλον της κι αφού τελειώσει η τρέχουσα συμφωνία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζει σε μια διαρκή περίοδο χάριτος αφότου επέστρεψε ο Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της. Δεν υπάρχει τομέας που να μην παίρνει άριστα: από τα αποτελέσματα, την εικόνα της ομάδας, τη διαχείριση του ρόστερ μέχρι και τους τρόπους και τη συμπεριφορά.

Η εξαιρετική εκκίνηση της «βασίλισσας» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο επιβεβαίωσε και πάλι ότι οι ηγετικές ικανότητες του Ιταλού προπονητή είναι απαραίτητες για το πρότζεκτ του κλαμπ, που σταδιακά προχωρά με την ανανέωση του ρόστερ.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Κάρλο Αντσελότι έχει συμβόλαιο ως το 2024 με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ως τώρα δεν έχει καλύψει καν το μισό απ’ αυτό, αλλά η διοίκηση τον συμβουλεύεται σε θέματα που ξεπερνούν αυτή τη χρονική διάρκεια.

Είναι τέτοια η εμπιστοσύνη που του έχουν ώστε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να μην αποκλείουν μέσα στους επόμενους μήνες ο σύλλογος να του προσφέρει να επεκτείνει τη συνεργασία του για τουλάχιστον ως το 2025.

Αυτό που υπογραμμίζουν παράγοντες της Ρεάλ Μαδρίτης το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, είναι η καλή «χημεία» που έχει με τη διοίκηση και ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ εκτιμά ιδιαίτερα τη δουλειά του Ιταλού και κυρίως το ότι παραμένει πιστός στα «θέλω» του κλαμπ.

Από την άλλη του αρέσει που ο Αντσελότι έχει ξεχάσει το παρελθόν – τις παρεμβάσεις για τις επιλογές και τη διαχείριση της ομάδας στο πρώτο πέρασμά του, το ότι δεν ήταν καν μέσα στις πέντε πρώτες επιλογές το 2021 και ότι αντέχει στην πίεση που πάει χέρι – χέρι με τη θέση του προπονητή στο σύλλογο.

Τα πλάνα του Αντσελότι

Ο Αντσελότι έχει πει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι η τελευταία ομάδα που θα δουλέψει σε επίπεδο συλλόγων. Επίσης έχει πει ότι του αρέσει που δουλεύει στη Ρεάλ Μαδρίτης. «Διασκεδάζω με κάθε μέρα που εργάζομαι στο σύλλογο», δήλωσε πέρυσι πριν την κατάκτηση του Champions League.

Ο Ιταλός ανέλαβε μια ομάδα που έμοιαζε… τελειωμένη και ο ίδιος παρουσιαζόταν ως «περαστικός», μια λύση ανάγκης μέχρι να βρει ο Πέρεθ τον προπονητή που θα έμπαινε μπροστά στο νέο πρότζεκτ – έναν πιο νεαρό σε ηλικία, τύπου Γιούλιαν Νάγκελσμαν στον οποίο έκανε πρόταση πριν καλέσει τον Αντσελότι.

Αλλά όλα αυτές τις θεωρίες, ο Αντσελότι τις διέλυσε και η Ρεάλ Μαδρίτης τον θεωρεί τον ιδανικό προπονητή γι’ αυτή την εποχή και όπως όλα δείχνουν μάλλον και για την επόμενη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News