Ολυμπιακός Μεταγραφές: Τα «συν» και τα «πλην» για Κασάμι

Παϊτίμ Κασάμι
eurokinissi

Ο Κασάμι ζήτησε ξανά να γυρίσει στον Ολυμπιακό και οι πρωταθλητές ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά της πολύ πιθανής πια επιστροφής.

Ο Παϊτίμ Κασάμι για μία ακόμα μεταγραφική περίοδο έκανε «άνοιγμα» προς τον Ολυμπιακό ζητώντας από τους πρωταθλητές να γυρίσει. Κι επειδή ο 30χρονος ποδοσφαιριστής έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με ουκ ολίγους ανθρώπους των Πειραιωτών, το αίτημά του εξετάζεται σοβαρά και, πιθανότατα, θα τον φέρει πίσω στο Ρέντη.

Λέμε πιθανότατα γιατί, όπως είναι φυσικό, ο Ολυμπιακός είναι μια σοβαρή ποδοσφαιρική ομάδα και δεν μπορεί να δεχθεί πίσω κάθε πρώην ποδοσφαιριστή του. Η περίπτωση Κασάμι λοιπόν είναι μία που εξετάζεται και, κατά πως φαίνεται, η πλάστιγγα γέρνει προς την απόφαση να επιστρέψει. Όμως ζυγίστηκαν και ζυγίζονται όλα τα δεδομένα, και τα θετικά και τα αρνητικά. Να τα βάλουμε σύντομα σε μια τάξη;

Γιατί να γυρίσει

Γιατί όταν κάποιος έχει επιθυμία να επιστρέψει κάπου η λογική λέει πως το κάνει με την καρδιά του και σκοπεύει να κάνει το καλύτερο. Γιατί γνωρίζει το περιβάλλον και τον γνωρίζει κι εκείνο και η (επανα)προσαρμογή δεν θα είναι δύσκολη. Γιατί αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή όπου ο Ολυμπιακός ψάχνει παίκτη έστω κι αν δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει η ομάδα. Γιατί ακόμα είναι σε καλή ηλικία.

Γιατί να μη γυρίσει

Γιατί δεν είναι σωστή βάση για μεταγραφή η επιθυμία ενός παίκτη αλλά τι θέλει πραγματικά η ομάδα. Η ομάδα πρέπει να επιλέγει, όχι ο παίκτης γιατί μ’ αυτή τη λογική θα γύριζαν πίσω όλοι οι πρώην παίκτες του. Γιατί είναι ένας αργός και βαρύς χαφ. Ήταν βαρύς ακόμα και σε νεότερη ηλικία, πόσο μάλλον τώρα που έχει τα χρονάκια του. Γιατί δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει ο Ολυμπιακός, πιο πολύ 8άρι είναι ο Ελβετός παρά 6άρι. Γιατί θα χρειαστεί χρόνο να βρει φυσική κατάσταση, έχει να παίξει από τον Μάιο και έκτοτε είναι ελεύθερος και άρα πολύ πίσω.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News