Φράιμπουργκ: Οι μισθοί της αντιπάλου του Ολυμπιακού δεν είναι αυτοί που φαντάζεσαι

Φράιμπουργκ αμοιβές

Οι παίκτες της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Europa League αμείβονται με πολύ διαφορετικά χρήματα απ’ αυτά που φαντάζεται κανείς επειδή συμμετέχουν στη Bundesliga.

Η Bundesliga ανήκει στο top5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μετά την Αγγλία και την Ισπανία είναι μαζί με το γαλλικό και το ιταλικό οι τρεις επόμενες πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες λίγκες. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ (19:45) της Πέμπτης (15/9) μια εκπρόσωπο του γερμανικού πρωταθλήματος, τη Φράιμπουργκ.

Μια πολύ ιδιαίτερη και πολύ ποδοσφαιρική ομάδα. Και τη λέμε ιδιαίτερη και ποδοσφαιρική γιατί καταφέρνει να πραγματοποιεί ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν δίχως να είναι μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ.

Για την ακρίβεια, είναι η ομάδα με το χαμηλότερο μπάτζετ στη Bundesliga! Ναι, καλά διαβάσατε. Η Φράιμπουργκ είναι ομάδα που δημιούργησε τους αστέρες της, δεν τους αγόρασε. Όχι όλους τουλάχιστον και όχι σε τρελές τιμές. Όπως έχουν αναφέρει γερμανικά ΜΜΕ, ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός στη Bundesliga είναι περίπου 28.000 ευρώ και 600.000 το έτος. Ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός της Φράιμπουργκ είναι περίπου 11.615 ευρώ και την καθιστά την ομάδα με το χαμηλότερο μ.ο. εβδομαδιαίων (και κατ’ επέκταση ετήσιων) αμοιβών στη Γερμανία στην πρώτη κατηγορία.

Για τον… Γκίντερ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ο πιο ακριβοπληρωμένος της είναι ο Ματίας Γκίντερ που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι ως ελεύθερος από τη Γκλάντμπαχ και υπολογίζεται ότι παίρνει 145.000 την εβδομάδα και υπέγραψε ως το 2027! Η χρηματιστηριακή του αξία, είναι η υψηλότερη στο ρόστερ της Φράιμπουργκ, υπολογίζεται σε 18 εκατ.ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News