Ολυμπιακός: Η Πέμπτη που θα δείξει πολλά για τον Ολυμπιακό του... 2023!

Στις μεταγραφές ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη… τα σπάει! Μένει να δούμε στο χορτάρι – κόντρα στη Φράιμπουργκ – αν ο Ολυμπιακός του Κάρλος Κορμπεράν μπορεί να αρχίζει να κινείται σταδιακά στους ίδιους υψηλούς ρυθμούς!

Είναι πολύ ιδιαίτερη η Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου που ξημέρωσε για τον Ολυμπιακό. Ενδεχομένως να αποδειχτεί και σημαδιακή σε όλα τα επίπεδα για τον Ολυμπιακό (όχι του σήμερα), αλλά του 2023!

Την ομάδα δηλαδή που με την άφιξη του νέου έτους και μετά την επιστροφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε κανονικούς ρυθμούς (με την ολοκλήρωση του πρώτου χειμερινού Μουντιάλ) θα κληθεί να «χτυπήσει» όλους τους τίτλους που μπορεί να διεκδικήσει εντός και εκτός ελληνικών συνόρων!

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει το ημερολόγιο στην… αλλαγή χρονιάς, οι πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να διαχειριστούν ένα «καυτό» και ιδιαίτερα απαιτητικό δίμηνο. Γιατί, για να διεκδικήσεις τους στόχους σου το 2023, θα πρέπει να έχεις μείνει ζωντανός στο κυνήγι τους… το 2022! 

Το χτίσιμο των πρώτων… Galacticos στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν το μακράν κορυφαίο ρόστερ στην ιστορία του Ολυμπιακού, τουλάχιστον σε επίπεδο ονομάτων. Ουδέποτε στο παρελθόν δεν είχαν βρεθεί ταυτόχρονα σε ελληνική ομάδα ποδοσφαιριστές με τα «βαριά» βιογραφικά του Μαρσέλο, του Χάμες Ροντρίγκες, του Μπακαμπού, ακόμη και του Παπασταθόπουλου και του Μανωλά! Ποτέ!

Όπως αναφέρει πολύ εύστοχα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η SportDay, χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Ολυμπιακός δημιουργεί την ελληνική εκδοχή των θρυλικών “Galacticos” της Ρεάλ Μαδρίτης! 

Δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι το ρόστερ των πρωταθλητών… βάρυνε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες με την έλευση τεράστιων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν φαντάζονταν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα ότι θα μπορούσαν να δουν αγωνιζόμενους στο Καραϊσκάκη με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αυτονόητο, επίσης, ότι τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού πλημμύρισαν από ισχυρές προσωπικότητες και ποδοσφαιριστές με… τεράστια γαλόνια στην καριέρα τους. Γιατί αν μέχρι τα μέσα Ιουλίου η έλλειψη προσωπικοτήτων έμοιαζε να αποτελεί μια από τις ανοιχτές πληγές των πρωταθλητών, σήμερα (τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο) το «ερυθρόλευκο» ρόστερ… ξεχειλίζει σε ποιότητα και ποσότητα! 

Η αποστολή του Κάρλος Κορμπεράν έγινε και πιο εύκολη… και πιο δύσκολη!

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, τα πάρα πολύ δύσκολα για τον Κάρλος Κορμπεράν και το δικό του επιτελείο. Ο Ισπανός τεχνικός, ούτε πολύπειρος είναι, ούτε «βαρύ βιογραφικό» διαθέτει, είτε ως προπονητής, είτε ως ποδοσφαιριστής. Είναι άκρως εξελίξιμος, δουλευταράς, αλλά όπως έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές έχει κληθεί να φέρει εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή που θα μπορούσε να του ζητηθεί.

Πλέον η συγκεκριμένη αποστολή μοιάζει (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται) και πιο εύκολη και πιο δύσκολη! Πιο εύκολη, γιατί προφανώς είναι διαφορετικό να έχεις στο ρόστερ σου τον Μαρσέλο και τον Χάμες αντί για τον Ζινκερνάγκελ και τον Ραντζέλοβιτς, αλλά και πιο δύσκολη γιατί όταν είσαι προπονητής στο ξεκίνημα της καριέρας σου πιο εύκολα διαχειρίζεσαι παίκτες χωρίς μεγάλες διεθνείς περγαμηνές και πολύ πιο δύσκολα παίκτες με τη διαδρομή και την προσωπικότητα ενός Μαρσέλο ή ενός Χάμες…

Γιατί είναι εξαιρετικά κρίσιμα τα παιχνίδια με Φράιμπουργκ και Άρη

Μέσα στη… μεθυστική κάπνα που προκαλούν οι αλλεπάλληλες μεταγραφικές «βόμβες» στον Ολυμπιακό, ο Κάρλος Κορμπεράν καλείται να διαχειριστεί δύο εξαιρετικά κομβικά παιχνίδια που παίζουν εξ ορισμού καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια της σεζόν.

Γιατί αν ο Ολυμπιακός δεν τα κερδίσει κινδυνεύει άμεσα να… εκτροχιαστεί από τις ράγες των στόχων του εξαιρετικά πρόωρα στη σεζόν και μην είναι σε θέση να εξαργυρώσει μέσα στο 2023 (όταν θα είναι πιο δεμένος και έτοιμος αγωνιστικά) τις επενδύσεις των τελευταίων ημερών.

Μετά την ήττα από τη Ναντ, ο Ολυμπιακός δεν έχει το παραμικρό περιθώριο βαθμολογικής απώλειας απέναντι στην εξαιρετική Φράιμπουργκ. Ιδιαίτερα στο σενάριο δεύτερης διαδοχικής ήττας (και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη), οι πρωταθλητές όχι μόνο θα μείνουν πίσω στο κυνήγι της πρόκρισης για τα νοκ άουτ του Europa League, αλλά θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο ακόμη και τη συνέχειά τους στο Conference League.

Το ίδιο ισχύει και για την κυριακάτικη επίσκεψη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πετάξει ήδη στα σκουπίδια τέσσερις βαθμούς στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε περίπτωση ήττας στη Θεσσαλονίκη και ταυτόχρονης νίκης του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι «πράσινοι» θα έχουν αποκτήσει ήδη προβάδισμα 7 βαθμών από τον «αιώνιο» αντίπαλό τους και η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας θα αρχίσει να φαντάζει ως… απειλητικά μη αναστρέψιμη για τους πρωταθλητές.

Καλές, λοιπόν, οι μεταγραφικές βόμβες, απίστευτες να τις συλλάβει ο ανθρώπινος νους οι μεταγραφές Μαρσέλο, Χάμες, ωστόσο για να έχουν αξία, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ δύο πολύ δύσκολες νίκες. Και θα κληθεί να τις πάρει χωρίς τα μεγάλα του αστέρια!

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News