«Βόμβα» στο γαλλικό ποδόσφαιρο: Ομοσπονδία, Παρί και Λιόν συγκάλυπταν σεξουαλικά σκάνδαλα επί δεκαετίες!

fff.fr

Το γαλλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στη δύνη ενός τεράστιου σκανδάλου, με αποκαλύψεις για καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων και εκβιασμών, με τη συγκάλυψη τόσο της ομοσπονδίας της χώρας, όσο και κορυφαίων κλαμπ όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Λιόν.

Ο διακεκριμένος Γάλλος δημοσιογράφος Ρομέν Μολίνα αποκάλυψε την ύπαρξη σεξουαλικών σκανδάλων και καταγγελιών επί 40 χρόνια, με τη συγκάλυψη της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FFF). Κάνει λόγο για σεξουαλικές επιθέσεις, παρενόχληση και άσκηση βίας κατά ανηλίκων αθλητών και αθλητριών, σεξουαλικούς  εκβιασμούς ανδρών και γυναικών διαιτητών και σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση από διευθυντές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκονται κορυφαία στελέχη που εργάζονται σε συλλόγους της Ligue 1, με περισσότερες από 10 περιπτώσεις να έχουν καταγραφεί.

Παράλληλα, τονίζει ότι κορυφαίοι σύλλογοι όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Λιόν και η Τρουά, συγκάλυπταν αυτά τα σκάνδαλα, αγνοώντας τις καταγγελίες.

Την περασμένη εβδομάδα το γαλλικό περιοδικό «SoFoot» έφερε στο φως της δημοσιότητας ανάρμοστα μηνύματα του προέδρου της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρετ, προς γυναίκες υπαλλήλους. Την ίδια ώρα, που έρχονται συνεχώς νέες εξελίξεις και για το  σκάνδαλο με τους αδερφούς Πολ και Ματίας Πογκμπά. 

Όπως αναφέρουν οι Γάλλοι, η υπουργός Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά Καστερά, είχε συνάντηση με τον Λε Γκρετ, πριν τελικά αποφασίσει να ανοίξει φάκελο για τις κατηγορίες. Το Υπουργείο Αθλητισμού γνωστοποίησε επίσημα ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση.

Από την πλευρά του, ο Τιερί Ρεΐ, αθλητικός σύμβουλος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τόνισε: «Η FFF δεν απευθύνθηκε ποτέ σε εμάς για τέτοιου είδους υποθέσεις. Ούτε μίλησαν με τον υπουργό Αθλητισμού. Η σοβαρότητα των γεγονότων θα έπρεπε να είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News