Παναθηναϊκός: Μία ομάδα με κόστος σχεδόν 22 εκ. ευρώ

Sportday.gr

Το Sportday.gr εξηγεί γιατί η φετινή έκδοση του Τριφυλλιού είναι η πιο ακριβή στη δεκαετία του Γιάννη Αλαφούζου.

Η πιο ακριβή έκδοση του Παναθηναϊκού στην εποχή του Γιάννη Αλαφούζου είναι η φετινή. Στα δέκα χρόνια ενασχόλησης του εφοπλιστή με το Τριφύλλι, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κοστίσει περισσότερο από κάθε άλλη. Περισσότερο και από το δυναμικό που επέλεξε ο Αντρέα Στραματσόνι, τη σεζόν 2015-2016.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μισθολόγιο του ποδοσφαιρικού τμήματος θα κοστίσει στην ΠΑΕ περίπου 11,1 εκατομμύρια ευρώ. Συνυπολογίζοντας και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το κόστος ανεβαίνει αυξάνεται στα 13,9 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό υστερεί ελαφρώς συγκριτικά με τον προϋπολογισμό μισθοδοσίας επί Στραματσόνι, όταν ναι μεν το «καθαρό» μπάτζετ ήταν 11 εκατομμύρια, αλλά με την εφορία ξεπερνούσε τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η διαφορά προκύπτει επειδή τότε, οι φορολογικοί συντελεστές ήταν αρκετά υψηλότεροι των αντίστοιχων σημερινών.

Ωστόσο, το καλοκαίρι του 2015 ο Παναθηναϊκός είχε πληρώσει πολύ λιγότερα λεφτά για αγορές παικτών. Φέτος, το Τριφύλλι θα καταβάλλει συνολικά σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ για τις μεταγραφές των Σπόραρ (3,5 εκ.), Τσόκαϊ (1 εκ.) και Τσέριν (450.000). Τότε, μόνο για τον δανεισμό του Ιμπάρμπο είχε δοθεί ενοίκιο 1 εκατομμύριο ευρώ στην Κάλιαρι.

Επιπλέον, άλλο 1,1 εκατομμύριο ευρώ θα καταβληθεί στα μανατζερικά γραφεία που συνεργάστηκαν με τη διοίκηση. Τέλος, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του κοστίζουν στον Παναθηναϊκό μαζί με την εφορία, κοντά στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πρακτικά, το άθροισμα στο «πράσινο» εξοδολόγιο κυμαίνεται στα 21,7 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που απέχουν παρασάγγας από τη γαλαντόμο περίοδο της πολυμετοχικότητας, αλλά που είναι τα περισσότερα που έχουν ξοδευτεί με τον Γιάννη Αλαφούζο στην ιδιοκτησία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News