Πέδρο Μαρτίνς: Μετά τον Ολυμπιακό, τι; Η Πορτογαλία του πέφτει μικρή

Eurokinissi

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του (1/8) από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού συμμετέχοντας στο πάνελ συζήτησης του “World Scouting Congress” που διεξάγεται στο Πόρτο. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στο πορτογαλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο και στη ζωή του ως ελεύθερος προπονητής μετά το διαζύγιο με τους «ερυθρόλευκους».

«Ήταν δύσκολο. Τη στιγμή που έφυγα ήταν σημαντικό να ανακάμψω, γιατί σε πέντε ή έξι χρόνια δεν είχα κάνει ουσιαστικά διακοπές, ήταν σημαντικό να ανακτήσω δυνάμεις. Τώρα όμως μου λείπει το ποδόσφαιρο, είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ζω έντονα το ποδόσφαιρο ακόμα και στην καθημερινότητά μου, μία διαδικασία που είναι απολύτως σημαντική και ζωτικής σημασίας» είπε.

Κάνοντας σύγκριση ανάμεσα στο πορτογαλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ως προς τον χρόνο παιχνιδιού. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χειρότερα από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Είναι θέμα κουλτούρας. Όταν πάμε σε διεθνείς αγώνες, πηγαίνουμε με ένα πνεύμα καλών παραστάσεων και καλών παιχνιδιών, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει προστασία, διαχείριση και στρατηγικές, στις οποίες οι παίκτες είναι συνηθισμένοι από τις προπονήσεις τους. Υπάρχουν πολλά πράγματα που αλλάζουν και, όταν αποχωρούν από τα πρωταθλήματά τους, δηλαδή το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, για το οποίο μιλάμε, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, γιατί αυτή η κουλτούρα έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια».

Τέλος μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια:

« Θα ήθελα να έχω ένα καλό πρότζεκτ που να ταιριάζει στις φιλοδοξίες μου. Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου, με αποδεδειγμένες ικανότητες. Είμαι ένας προπονητής των πρότζεκτ, που αυτή τη στιγμή έχει τεράστιες φιλοδοξίες και πιθανότατα στην Πορτογαλία δεν μπορούν να μου τις καλύψουν σε αυτήν την περίπτωση οι μεγάλες ομάδες, καθώς έχουν πολύ καλούς προπονητές. Θα πρέπει να ψάξω αλλού».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News