ΑΕΚ: Το κρυφό «όπλο» του Αλμέιδα

EUROKINISSI

Ο Νίκλας Ελίασον αρχίζει να ανεβαίνει και να δίνει λύσεις στον Αλμέιδα και την ΑΕΚ. Τι περιμένει ο Αργεντινός προπονητής από τον παίκτη του στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο Νίκλας Ελιάσον ήρθε στο φινάλε των μεταγραφών για την ΑΕΚ. Ελάχιστοι κατάλαβαν την σημασία της απόκτησης του και ακόμα λιγότεροι την πραγματικά μεγάλη αξία του Σουηδού.

Ήρθε από ένα δυνατό πρωτάθλημα με πολύ καλές παραστάσεις και καλό πραγματικά βιογραφικό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές και το ‘χει αποδείξει πάρα πολλές φορές στην καριέρα του ως τώρα.

Μπορεί να αποτελέσει ένα κρυφό όπλο για τον Αλμέιδα και όλο το επιτελείο του πάνω σε αυτό δουλεύει αυτές τις μέρες της διακοπής. Τον είδαμε κυρίως δεξιά, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να παίξει καλά και αριστερά. Είναι πραγματική τύχη για ένα προπονητή, για μία ομάδα να έχει ένα παίκτη που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές ως ακραίος με την ίδια μεγάλη επιτυχία.

Η ΑΕΚ κερδίζει και ανεβαίνει με τον Ελίασον. Όσο κυλάει ο καιρός και ο Σουηδός προσαρμόζεται, μπαίνει στο σύστημα, μαθαίνει την ομάδα και η ομάδα τον μαθαίνει οτόσο πιο επικίνδυνη γίνεται μπροστά και βρίσκει περισσότερες λύσεις στα προβλήματα της και στην ανάπτυξη της. Είναι παίκτης ουσίας που ανεβάζει επίπεδο την ΑΕΚ.

Δεν έχει το τεράστιο όνομα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Τόσα ονόματα έχουν περάσει κατά το παρελθόν και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να έχει παίκτες ουσίας που μπορεί να προσφέρουν σε παραπάνω από μία θέσεις. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι που ξέρει πολύ καλά ο Αλμεϊδα θέλει παίκτες πόρτες ουσίας.

Ο Ελίασον είναι ένας απ’ αυτούς και ο Αργεντίνος τεχνικός στηρίζει πολλά πάνω του για την αντεπίθεση που θα οδηγήσει στην κορυφή. Ο Ελίασον στο Αγρίνιο έπαιξε δεξιός ακραίος καο έδειξε πολλά από την αξία του και η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα.

Όσο κι αν ακόμα είναι νωρίς έχει φροντίσει να δείξει δείγματα της αξίας του και την σημαντικότητα της απόκτησης του. Γρήγορος με πλούσια τεχνική κατάρτιση και ομαδικό πνεύμα ο Ελίασον είναι ένα κρυφό όπλο για την ΑΕΚ και τον Αλμεϊδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News