Ολυμπιακός Μεταγραφές: Ο παίκτης 14 εκατομμυρίων που ήρθε με μηδέν ευρώ

Μίτσελ Τσόρι
eurokinissi

Ο καλός παίκτης δεν κοστίζει πάντα ακριβά και επιβεβαιώθηκε με έναν αληθινό παικταρά στην πρώτη θητεία του Μίτσελ στον Ολυμπιακό.

Λένε, και δεν έχουν άδικο, ότι το καλό και ποιοτικό κοστίζει ακριβά. Όμως, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον παραπάνω κανόνα. Για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που απέκτησε ο Ολυμπιακός τα τελευταία πολλά χρόνια, σίγουρα την τελευταία 10ετία, δεν χρειάστηκε να δώσει ούτε ένα ευρώ.

Σε άλλη ομάδα εννοούμε είτε να τον αγοράσει, είτε να τον δανειστεί. Ελεύθερος ήταν και όσο έμεινε στο μεγάλο λιμάνι αναδείχθηκε σε μία από τις πλέον ηγετικές μορφές και απόλυτα επιδραστικό παίκτη. Και δεν ήταν παίκτης που είχε ουσία αλλά συνδύαζε και την υψηλή ποιότητα και το θέαμα γι’ αυτό και λατρεύτηκε από τον κόσμο και ακόμα και σήμερα αρκετοί τον θυμούνται με νοσταλγία.

Από τις πιο εύστοχες εισηγήσεις του Μίτσελ

Για ποιόν ο λόγος; Μα, φυσικά, για τη μεγαλειότητα του Τσόρι Ντομίνγκεζ. Ο Αργεντινός αποτέλεσε μία από τις πλέον εύστοχες μεταγραφικές εισηγήσεις του Μίτσελ στην πρώτη του θητεία. Το καλοκαίρι του 2013 ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε την απόκτηση του Αργεντινού (με το ιταλικό διαβατήριο) που μόλις είχε ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τη Ράγιο Βαγεκάνο και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν χρόνο και με συνοπτικές διαδικασίες τον έπεισαν να έρθει στον Πειραιά όπου εξελίχθηκε σε παίκτη ηγέτη και… οπτασία για τα μάτια κάθε απαιτητικού οπαδού. Ο Αργεντινός έμεινε μια 4ετία στο μεγάλο λιμάνι, από το 2013 ως και το 2017 που επέστρεψε ξανά στη Ράγιο. Στην καριέρα του στον Ολυμπιακό έπαιξε σε 126 ματς, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του, βάζοντας 40 γκολ και μοιράζοντας 28 ασίστ.

Μιλάμε για παίκτη που είχε φτάσει κάποια στιγμή, ως χρηματιστηριακή αξία, τα 14 εκατομμύρια ευρώ! Αυτό συνέβη τις σεζόν που έπαιζε μπάλα στη Ρωσία καθώς αγωνίστηκε με τρομερή επιτυχία σε Ρουμπίν Καζάν και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News