Εθνική Ισπανίας: «Ανταρσία» των παικτριών και 15 αποχωρήσεις λόγω προπονητή!

Δεκαπέντε παίκτριες αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την εθνική ομάδα γυναικών της Ισπανίας, λόγω διαφορών με τον προπονητή, ενώ η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) ανακοίνωσε την υποστήριξή της στον Χόρχε Βίλντα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της RFEF, οι δεκαπέντε ποδοσφαιρίστριες, απέστειλαν το ίδιο email, στο οποίο υποστηρίζουν ότι η κατάσταση γύρω από την εθνική ομάδα «επηρεάζει σοβαρά την συναισθηματική κατάσταση και την υγεία τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, ισπανικά ΜΜΕ εικάζουν ότι μία ομάδα από τις Ισπανίδες διεθνείς, επιθυμούν την απομάκρυνση του Βίλντα.

Το μέιλ που εστάλη από τις παίκτριες αποκάλυψε η Marca και αναφέρει:

«Σας ενημερώνω ότι λόγω των τελευταίων γεγονότων που συνέβησαν στην ισπανική ομάδα και της κατάστασης που δημιουργήθηκε, γεγονότα για τα οποία γνωρίζετε, η συναισθηματική μου κατάσταση και συνεπώς η υγεία μου επηρεάζονται σημαντικά.

Λόγω όλων αυτών, αυτή τη στιγμή δεν βλέπω τον εαυτό μου σε θέση να είμαι επιλέξιμη παίκτρια για την Εθνική μας ομάδα και γι’ αυτό ζητώ να μην κληθώ μέχρι να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.

Η δέσμευσή μου για την ομάδα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ήταν, είναι και θα είναι απόλυτη. Και είμαι η πρώτη που θέλει να πετύχει τον μέγιστο αριθμό αθλητικών επιτυχιών για την ομάδα μας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για ό,τι κρίνετε σκόπιμο, πάντα με στόχο να αναζητήσουμε το καλύτερο για την Εθνική μας ομάδα».

«Η RFEF δεν θα επιτρέψει στις παίκτριες να αμφισβητήσουν την συνέχεια του εθνικού προπονητή και του τεχνικού επιτελείου του, γιατί η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν είναι στην αρμοδιότητα τους», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας και προστίθεται: «Δεν πρόκειται να καλέσουμε παίκτριες που δεν θέλουν να φορέσουν την φανέλα της Ισπανίας. Η Ομοσπονδία θα χρησιμοποιήσει μόνο παίκτριες με κίνητρα, ακόμη κι εάν αυτό σημαίνει ότι θα παίζει με νεαρές».

Σύμφωνα με τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «COPE», μεταξύ εκείνων που ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους, είναι οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα, Πάτρι Γκουιχάρο, Μάπι Λεόν, Σάντρα Πάνος, Αϊτάνα Μπονμάτι, Κλαούντια Πίνα και Μαριόνα Καλντέντεϊ, καθώς επίσης, οι διεθνείς της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Ονα Μπάτλ, Λουτσία Γκαρθία και της Μάντσεστερ Σίτι, Λεϊλά Ουχάμπι και Λαϊα Αλεϊξαντρί.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News