Νικολά Κουαλιάτα: Η «άκυρη» εκκίνηση και η προστασία της επένδυσης

Ο Νικολά Κουαλιάτα ψάχνει τα πατήματά του μετά την «άκυρη» εκκίνηση του καλοκαιριού και η υποχρέωση του ΠΑΟΚ να προστατεύσει την επένδυσή του

Ο Νικολά Κουαλιάτα, που ήταν μια από τις πρώτες καλοκαιρινές μεταγραφές του ΠΑΟΚ και του Ζοσέ Μπότο, βρίσκεται στη λίστα των ποδοσφαιριστών που δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο τους σε επίπεδο Super League. Ο 23χρονος Ουρουγουανός μέτρησε δυο συμμετοχές στις αναμετρήσεις του Ιουλίου με τη Λέφσκι Σόφιας και έκτοτε παραμένει μεταξύ κερκίδας και ΠΑΟΚ Β.

Η δύσκολη προσαρμογή

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να δώσει εξετάσεις στην περίπτωση Κουαλιάτα, παρόμοιες με αυτές που θα έπρεπε να δώσει ο Ουρουγουανός. Ο 23χρονος έκανε το πρώτο του μεγάλο ταξίδι σε ένα νέο περιβάλλον, με το πρώτο μειονέκτημα να είναι η γλώσσα. Η μη γνώση αγγλικών αποτέλεσε, και εξακολουθεί να αποτελεί ένα εμπόδιο, το οποίο και θα πρέπει να λυθεί, με τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση να έχουν γίνει. Ο Κουαλιάτα έψαξε να βρει στηρίγματα εντός ομάδα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Ο αποκλεισμός που τον έβγαλε εκτός πλάνου

Ο Νικολά Κουαλιάτα αγωνίστηκε στις δυο αναμετρήσεις με τη Λέφσκι, και ο αποκλεισμός από τους Βούλγαρους λειτούργησε αρνητικά. Μαζί με τους Ράφα Σοάρες και Γιάννη Κάργα είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν επανεμφανιστεί μετά από εκείνα τα παιχνίδια.  Και οι τρεις αντικαταστάθηκαν στην ιεραρχία του Ραζβάν Λουτσέσκου και ο καθένας τους, καλείται να βρει τρόπο να αντιμετωπίζει αυτή τη συνθήκη που δημιουργήθηκε. Το ξεχωριστό στην υπόθεση Κουαλιάτα είναι η υφή της επένδυσης, μετά την «άκυρη» εκκίνηση του καλοκαιριού.

Το πρόβλημα υγείας και οι πρώτες σκέψεις

Στη διάστημα ανάμεσα στις αναμετρήσεις με τη Λέφσκι και την έναρξη του πρωταθλήματος, ο Κουαλιάτα ταλαιπωρήθηκε από κορωνοϊό, με την ανάρρωσή του να έρχεται με αργούς ρυθμούς. Ο Ουρουγουανός άρχισε να παίρνει μέρος στις φιλικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ Β, προκειμένου να ανακτήσει αγωνιστικούς ρυθμούς. Η αγωνιστική του αγώνα προβληματίζει τους «ασπρόμαυρους», καθώς καλούνται να βρουν τρόπο να προστατεύσουν μια σημαντική αγωνιστική και οικονομική επένδυση.

Ο ΠΑΟΚ δεν είμαι «μαθημένος» στο να προχωρά σε επενδύσεις ποδοσφαιριστών που περνάνε για πρώτη φορά το Ατλαντικό. Ακόμα και για τους «ασπρόμαυρους», η διαχείρισης μιας τέτοιας κατάστασης είναι ένα στοίχημα σε περίπτωση που στο μέλλον αποφασιστεί να γίνει παρόμοια κίνηση. Για έναν ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε υπογράφοντας συμβόλαιο τεσσάρων ετών, το να κριθεί οριστικά μετά από τους τρεις πρώτους μήνες, θα ήταν λάθος, είτε στην περίπτωση που ο Νικολά Κουαλιάτα ακόμα «ψάχνεται» όπως συμβαίνει τώρα, είτε στην περίπτωση που ο Ουρουγουανός «πετούσε». Σίγουρα, η εκκίνηση αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό δείγμα και στον ΠΑΟΚ αναζητούν τρόπους διαχείρισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News