Ολυμπιακός: Τζολάκης βασικός; Μα πέρυσι η απορία ήταν γιατί όχι ο Βατσλίκ

Τζολάκης προκριματικά
eurokinissi

Από το «γιατί παίζει ο Τζολάκης βασικός στον Ολυμπιακό και όχι ο Βατσλίκ» στο… «μήπως πρέπει να παίζει ο Τζολάκης βασικός αντί του Βατσλίκ»! Τα περίεργα της «ερυθρόλευκης» καθημερινότητας…

Η ζωή έχει ένα περίεργο όσο και υπέροχο τρόπο να κάνει κύκλους και να δίνει μαθήματα και να εκθέτει κόσμο. Πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο Τόμας Βατσλίκ μόλις είχε έρθει στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι έδιναν σημαντικά καλοκαιρινά προκριματικά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες (σ.σ.: η πανδημία covid είχε… θερίσει τη μισή ομάδα) γίνονταν μεγάλη κουβέντα σχετικά με την επιλογή του τότε προπονητή Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη κόντρα σε Νέφτσι Μπακού και Λουντογκόρετς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επικριθεί πολύ που τόλμησε και εμπιστεύθηκε τον νεαρό Έλληνα και όχι τον πολύπειρο Τσέχο. Ο Τζολάκης ήταν βασικός και στα δύο ματς με τη Νέφτσι Μπακού όσο και σ’ αυτά με τη Λουντογκόρετς.

Σημαντική λεπτομέρεια στο όλο στόρι είναι ότι ο Τόμας Βατσλίκ ανακοινώθηκε επισήμως από τον Ολυμπιακό στις 13 Ιουλίου 2021 κι ενώ μόλις μερικές μέρες νωρίτερα είχε τελειώσει τις υποχρεώσεις του στο EURO με την Εθνική Τσεχίας. Άρα ήταν δίχως ξεκούραση το καλοκαίρι.

Μαρτίνς: Ο Τζολάκης έχει ό,τι χρειάζεται να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό

Βλέποντας λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς τον Τζολάκη σε καλή κατάσταση κι επειδή πραγματικά τον πίστευε, του έδωσε την ευκαιρία σ’ αυτά τα σημαντικά για τον Ολυμπιακό ματς. Εκείνη την περίοδο λοιπόν ο τότε κόουτς δέχονταν κριτική που προτιμούσε τον άπειρο Έλληνα και όχι τον έμπειρο Τσέχο. Κάθε φορά που ρωτούσαν οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και σε συνεντεύξεις Τύπου τον Μαρτίνς εκείνος απαντούσε με φυσικότητα: μα είναι πολύ καλός ο Τζολάκης, τον πιστεύω, έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν, κι ενώ πια αρκετοί επικρίνουν διαρκώς τον Τόμας Βατσλίκ με συνέπεια ο Ολυμπιακός να σκανάρει την αγορά για τερματοφύλακα, λέγεται ότι ο Μίτσελ σκέφτεται να επαναφέρει βασικό τον τερματοφύλακα που πέρυσι ήταν η αφορμή για να επικριθεί ο τότε προπονητής…  Κι αυτή η σκέψη του Μίτσελ χαιρετίζεται από τους ανθρώπους που πέρυσι υποστήριζαν (και γκρίνιαζαν) το ακριβώς αντίθετο…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News