Ολυμπιακός: Το κοινό στοιχείο του Μίτσελ με τον Μαρτίνς και η διαφορά με Κορμπεράν

Προπόνηση Μίτσελ
eurokinissi

Με την επιστροφή του Μίτσελ στον Ολυμπιακό άλλαξαν όλα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο που θυμίζει έντονα Πέδρο Μαρτίνς και… καθόλου Κάρλος Κορμπεράν!

Το σχολίαζαν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τις πρώτες κιόλας μέρες του Κάρλος Κορμπεράν στο Ρέντη. Ξαφνικά η μεγάλης έντασης και διάρκειας προπόνηση επί Πέδρο Μαρτίνς πήγε στο μισό και παρακάτω! Περίπου 50 λεπτά ήταν το προπονητικό πρόγραμμα επί του 39χρονου Ισπανού ενώ με τον Πορτογάλο ήταν 1,5 ώρα και βάλε.

Πλέον τα πράγματα έχουν επανέλθει σε μια κανονικότητα. Με τον 60χρονο Μίτσελ, όπως και με τον Μαρτίνς, η προπόνηση είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια και φυσικά σε ένταση. Επίσης έχει και οδηγίες που συνήθιζε να δίνει και στο πρώτο του πέρασμα από τον Ολυμπιακό.

Οι βασικές οδηγίες

Γρήγορα η μπάλα και κίνηση χωρίς τη μπάλα. Θέλει όλα να γίνονται γρήγορα και με ένταση, όχι ράθυμους ποδοσφαιριστές και όχι… κουβαλητές μπάλας που γίνονται προβλέψιμοι και εύκολα αντιμετωπίσιμοι. Είναι σαφές πως όποιοι μπορούν να ανταποκριθούν θα παραμείνουν στην πρώτη ομάδα, όποιοι δεν μπορούν θα… μείνουν πίσω, δηλαδή θα μπουν στο γκρουπ των «κομμένων» και εκτός πλάνων.

Να θυμίσουμε ότι με τον Κορμπεράν ο Ολυμπιακός είχε σταματήσει να κάνει κάτι που συνήθιζε επί Μαρτίνς και ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της ομάδας επί του Πορτογάλου, δηλαδή να πιέζει ψηλά στα παιχνίδια. Ο Ισπανός ζητούσε από τους παίκτες να μένουν πίσω και να περιμένουν.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News