ΑΕΚ: Ο κόσμος τρελαίνεται για την Παρασκευή, ο Αλμέιδα... σκέφτεται τη Δευτέρα!

EUROKINISSI

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μεγάλη γιορτή των εγκαινίων, αλλά ο Αλμέιδα σκέφτεται από τώρα το ματς με τον Ιωνικό.

Τα δευτερόλεπτα ως τα εγκαίνια και το πρώτο ματς μοιάζουν με αιώνες για τον κόσμο της ΑΕΚ. Είναι η μεγάλη μέρα. Η πιο ιστορική. Αυτό είναι το θέμα της ημέρας. Κάθε μέρα. Τι γίνεται όμως με το αγωνιστικό; Καλές και άγιες οι γιορτές, αλλά τη Δευτέρα υπάρχει και αγώνας. Προφανώς υπάρχει η εντύπωση ότι ο Ιωνικός θα χάσει με κάτω τα χέρια. Με 3-0 τουλάχιστον. Η προσέγγιση αυτή έχει βάση την ψυχολογία του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

Θα το πάρει η κερκίδα τον αγώνα. «Και η Ρεάλ να έρθει, θα χάσει». Αυτή είναι η εικόνα, η ιδέα, η πεποίθηση. Υπάρχει βάση. Από την άλλη όταν αρχίζει ένα ματς κανείς δεν χάνει από την κερκίδα και μόνο.

Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει και ποδόσφαιρο. Κι αυτό είναι κάτι που το ξέρει καλά ο Αλμέιδα. Έχει ζήσει πολλά εγκαίνια ως παίκτης και ξέρει καλά ότι δεν θέλει πολύ να γίνει η ζημιά. Δεν είναι μόνο η συγκινησιακή φόρτιση. Μπορεί οι παίκτες του Ιωνικού να… χαζεύουν την εξέδρα, αλλά το ίδιο θα συμβαίνει και τους παίκτες της ΑΕΚ κι αυτό είναι κάτι το ανθρώπινο.

Ο Ιωνικός δεν θα παίξει για να χάσει

Ο Αργεντίνος τεχνικός θέλει να το προλάβει. Κάθε μέρα φωνάζει σε όλους ότι πρέπει να είναι προσγειωμένοι και να έχουν το μυαλό τους μόνο στον αγώνα. Το γήπεδο είναι νέο και για την ίδια του την ομάδα. Με ελάχιστες προπονήσεις σε αυτό. Ο Ιωνικός και ο κάθε Ιωνικός δεν θα πάει για να χάσει. Και δεν είναι μόνο ο Ιωνικός.

Ο Αλμεϊδα βλέπει μπροστά και για τους επόμενους «Ιωνικούς» που θα έρθουν. Το άγχος δεν θα αργήσει να δέσει τα πόδια αν δεν έρθει νωρίς το γκολ. Για αυτό θέλει να τελειώνει από νωρίς το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ είχε θέμα να μπει δυνατά και να καθαρίσει τέτοια ματς. Την πάτησε με τον Βόλο. Ερχεται από διακοπή και κανείς δεν ξέρει την κατάσταση των παικτών. Ο Αλμεϊδα έχει κι αυτό στο μυαλό του. Αυτό που ζητάει από την ομάδα του είναι πίεση και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό. Αυτό ώστε το άγχος να φύγει από τη δική του πλευρά και να πάει στον αντίπαλο. Στοίχημα μεγάλο από κάθε άποψη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News