Ολυμπιακός: «Ποιος στέλνει επιλεκτικά στοιχεία στον Αθλητικό Εισαγγελέα για να διώκει όποιες ΠΑΕ θέλει;»

Sportday.gr

Επιστολή του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημήτρη Αγραφιώτη, για την κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, με σοβαρότατες κατηγορίες για τη λειτουργία της ΕΠΟ και «προστασία της ΑΕΚ»!

Η κλήση του Ολυμπιακού σε απολογία για δυσφημιστικά σχόλια στον Τύπο, σε αντιδιαστολή με τη μη κλήση της ΑΕΚ για ανάλογες δημόσιες τοποθετήσεις της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αποτέλεσε άλλη μια σταγόνα στο ποτήρι της υπομονής των «ερυθρόλευκων» που δείχνει να έχει ξεχειλίσει για τα καλά.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ και την πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης της Ομοσπονδίας, ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Δημήτρης Αγραφιώτης, κατηγορεί ευθέως τον Τάκη Μπαλτάκο για μεθοδευμένη διοχέτευση στοιχείων προς τον Αθλητικό Εισαγγελέα και με ολοφάνερη πρόθεση να ασκούνται διώξεις εις βάρος του Ολυμπιακού και να προστατεύεται η ΑΕΚ!

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Στις 16.09.2022 η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έλαβε την με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 22500/2022 Κλήση σε Απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με την τέλεση του αδικήματος της «Δυσφήμισης Ποδοσφαιρικών Αρχών & Οργάνων».

Η κλήση αυτή αφορά την πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε κατά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. Νικόλαο Μαργαρίτη, (καλούμενο χάριν συντομίας Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα), με αφορμή μια ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα κατά της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ αναφορικά με την διαιτησία του κ. Φωτιά.

Ως ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θεωρούμε πως δεν είναι δυνατόν ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας να έχει ασκήσει την συγκεκριμένη πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού και την ίδια στιγμή να έχει «κλείσει τα μάτια» όχι σε μια αλλά σε δυο (2) ομοειδείς και πολύ χειρότερες κατά το περιεχόμενο ανακοινώσεις της ΠΑΕ AEK. Προφανώς λοιπόν το υλικό με τις ανακοινώσεις των ΠΑΕ και τα δημοσιεύματα που του παραδόθηκαν ήταν κατ’ επιλογήν.

Το ερώτημα είναι ποιος είναι εκείνος που μεταφέρει το υλικό από τα ΜΜΕ στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Και όσο αυτός δεν αποκαλύπτεται θεωρούμε εσάς προσωπικά, ως επικεφαλής της ΕΠΟ, ως τον άνθρωπο που μεθοδεύει αυτή τη διάκριση μεταξύ των ΠΑΕ.

Απαιτούμε να πληροφορηθούμε άμεσα από εσάς ποια είναι η διαδικασία, μέσα από την οποία αξιολογείται ο χαρακτήρας των δημοσιευμάτων, δηλώσεων ή δημοσίων τοποθετήσεων και κρίνεται ότι αυτές πρέπει να διαβιβαστούν στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο τιμωρίας και ποιοι όχι.

Τέλος, καλούμε την κα Μπιτζούνη, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, να διερευνήσει και να μας γνωστοποιήσει εάν συνιστά συμμόρφωση με τις αρχές της «χρηστής διοίκησης» οι διοικητικές υπηρεσίες της Ομοσπονδίας επί της ουσίας να ασκούν διώξεις σε κάποιες ΠΑΕ και να απαλλάσσουν άλλες, επειδή έτσι θέλει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News