Νασέρ Αλ Κελαϊφί: Εμπλοκή σε απαγωγή και σκάνδαλο δωροδοκίας για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί φέρεται να απήγαγε επιχειρηματία για να κρύψει σκάνδαλο δωροδοκίας για το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν της βρίσκεται και πάλι στο μάτι του κυκλώνα. Η γαλλική εφημερίδα «Liberátion» αποκάλυψε εμπλοκή του στην απαγωγή του Γαλλοαλγερινού Tayeb B τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Tayeb B απήχθη στις 13 Ιανουαρίου του 2020 στο Κατάρ και για 11 μήνες έμεινε φυλακισμένος. Αφέθηκε ελεύθερος την 1η Νοεμβρίου του ίδιου έτους κι αφού παρέδωσε έγγραφα που είχε στην κατοχή του σύμφωνα με τα οποία ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί εμπλέκεται σε υποθέσεις δωροδοκίας προκειμένου το Κατάρ να αναλάβει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Tayeb B. περιέγραψε στη γαλλική εφημερίδα τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη διάρκεια της φυλάκισής του μέχρι να επιτευχθεί «μια εμπιστευτική συμφωνία» με το αφεντικό της Παρί. Όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, κάτι που διευκόλυνε τη συγκάλυψη των γεγονότων.

To σχετικό εισαγωγικό κείμενο στη Liberation αναφέρει: «Ήταν 7:24 μ.μ. και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και λακωνικό: «Θέλουν το κλειδί απόψε». Ο συγγραφέας του είναι ένας από τους μεγάλους δικηγόρους στο Παρίσι, ο Olivier Pardo, σύμβουλος του Eric Zemmour μεταξύ άλλων, και το εν λόγω κλειδί είναι ένα USB που περιέχει σημαντικά έγγραφα που θα μπορούσαν να φέρουν σε δύσκολη θέση έναν από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς στη Γαλλία, αν όχι στον κόσμο.

Η απίστευτη έρευνα που δημοσιεύουμε σήμερα αφηγείται την ιστορία του Tayeb B., του ανθρώπου που ήξερε πάρα πολλά. Γεννημένος πριν από σαράντα ένα χρόνια στο Gennevilliers, αυτός ο Γαλλοαλγερινός επιχειρηματίας έχει σχέση με τα μέλη του κεντροδεξιού κόμματος, Les Républicains, και συστήνεται στον Nasser al-Khelaïfi, το παντοδύναμο αφεντικό της Παρί Σεντ Ζερμέν και προσωπικό φίλο του Εμίρη του Κατάρ.

Οι δελεαστικές προσφορές που θα του γίνουν από τις αρχές του Κατάρ θα τον οδηγήσουν στη Ντόχα, με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Αλλά ξαφνικά, όλα αλλάζουν. Συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο Κατάρ από πράκτορες που παρουσιάζονται ως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, αφηγείται πώς μαρτύρησε για μέρες και φυλακίστηκε για μήνες.

Μόνο μια εξήγηση του δίνεται: «με εντολή του εμίρη». Πιστεύει ότι ο πραγματικός λόγος είναι το USB και τα έγγραφα που περιέχουν τα μυστικά του Nasser al-Khelaïfi. Τι περιέχουν αυτά τα έγγραφα; Πιθανά στοιχεία διαφθοράς στην αμφιλεγόμενη απονομή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Στοιχεία κρυφής δουλειάς, μαρτυρίες που σχετίζονται με την ιδιωτική ζωή του προέδρου της PSG στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Olivier Pardo τα παρέδωσε προσωπικά στην εταιρεία των Francis Szpiner και Renaud Semerdjian, Γάλλων δικηγόρων του αφεντικού της PSG. Θα μπορούσαν να αγνοηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες είχαν ληφθεί αυτά τα USB; Δύο μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, η Liberation αποκαλύπτει σήμερα μια υπόθεση που μόνο η γαλλική δικαιοσύνη θα μπορούσε να ξετυλίξει».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News