ΑΕΚ: Επιχείριση Αλμέιδα... «ξεχάστε ότι ζήσατε»

EUROKINISSI

Είναι δύσκολο για όλους στην οικογένεια της ΑΕΚ, ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές, να αφήσουν πίσω τους ότι έζησαν στα εγκαίνια του νέου γηπέδου, όμως ο Αλμέιδα και οι… περιστάσεις το απαιτούν

Είναι γεγονός πως θα χρειαστούν όχι μέρες, αλλά μήνες, ίσως και χρόνια για να μπορέσει συνολικά η οικογένεια της ΑΕΚ να πάρει απόσταση απ’ όσα συγκλονιστικά έζησε την Παρασκευή το βράδυ στα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Όμως ο χρόνος τρέχει, μαζί με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Και αυτό είναι κάτι που απαιτεί διαχείριση.

Ο Ματίας Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά, την επίδραση που είχε στους ποδοσφαιριστές του, όλο αυτό που έζησαν την Παρασκευή το βράδυ στις εξέδρες της Opap Arena. Το είδε στα πρόσωπα τους, το άκουσε να το συζητάνε την επόμενη μέρα στους διαδρόμους του προπονητικού. Το έζησε άλλωστε και ο ίδιος και το ξέρει καλά το συναίσθημα. Όμως ο Αλμέιδα ξέρει καλά και τον κίνδυνο που ελλοχεύει.

Είναι πολύ εύκολο, όλο αυτό το τεράστιο που έγινε την βραδιά των εγκαινίων του νέου γηπέδου, να παρασύρει ακόμα και την συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του για το αυριανό ματς πρωταθλήματος με τον Ιωνικό. Και μάλιστα το γεγονός πως αυτό το παιχνίδι θα είναι το πρώτο στο καινούργιο γήπεδο, είναι… ενισχυτικό προς αυτόν τον κίνδυνο.

Απαιτεί ειδική διαχείριση

Εξ ου και ο Αλμέιδα ήδη από την χθεσινή προπόνηση, έχει ξεκινήσει την επιχείριση “ξεχάστε ότι ζήσατε”. Ή ακόμα και “βγάλτε από το μυαλό σας, όσα θα ζήσετε παίζοντας στο πρώτο παιχνίδι στο καινούργιο γήπεδο”. Ο Αργεντινός τεχνικός προσπαθεί να βάλει τους ποδοσφαιριστές του σε διαδικασία να λειτουργήσουν, σαν να πρόκειται για ένα οποιοδήποτε ματς πρωταθλήματος. Που απαιτεί συγκέντρωση αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό είναι κάτι που ο Αλμέιδα έχει ήδη περάσει ως μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Και θα είναι και ένα από τα κυρίαρχα σημεία των συζητήσεων που θα κάνει με τους παίκτες του, ακόμα και λίγο πριν ξεκινήσουν αύριο από το ξενοδοχείο για το γήπεδο. Για τον Αργεντινό τεχνικό έχει τεράστια σημασία, να γίνει η σωστή διαχείριση όλου αυτού του εκπληκτικού και του πρωτόγνωρου που ήδη έζησαν οι παίκτες του την Παρασκευή, αλλά θα ξαναζήσουν και αύριο στο πρώτο παιχνίδι στην Opap Arena.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News