ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έβγαλε τους παίκτες έτοιμους να παίξουν σε... ηφαίστειο και να μην καούν!

EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα ήξερε την επίδραση που θα έχει στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η ατμόσφαιρα της Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena και μερίμνησε για τους βγάλει στο γήπεδο πνευματικά έτοιμους για να διαχειριστούν μια ιστορική βραδιά!

Προφανώς και για τον Ιωνικό, όπως θα συμβαίνει και με κάθε αντίπαλο, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί την ατμόσφαιρα στην Αγιά Σοφιά – OPAP Arena. Εξίσου δύσκολο, για διαφορετικούς λόγους, θα ήταν και για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Έντονα συναισθήματα, τεράστια φόρτιση. Και ο Ματίας Αλμέιδα αυτό το ήξερε καλά.

Ήδη από την Παρασκευή και την βραδιά των εγκαινίων, ο Αργεντινός τεχνικός ήταν απολύτως συνειδητοποιημένος, πως θα έπρεπε να δουλέψει πολύ με τους ποδοσφαιριστές του, προκειμένου όλη αυτή η ενέργεια που θα έρχεται από την εξέδρα, να γίνει ώθηση και όχι βαρίδι στα πόδια τους. Άλλωστε εκτός από το γεγονός πως από την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στα εγκαίνια, φάνηκε και το τι θα γίνει στο πρώτο ματς, ο Αλμέιδα ξέρει πολύ καλά από τέτοιου είδους καταστάσεις.

 

Ήταν πρώτο μέλημα για τον Αργεντινό τεχνικό, να προετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του για να διαχειριστούν όπως πρέπει, αυτό που θα ζούσαν στο χθεσινό πρώτο ματς με τον Ιωνικό. Ήταν κάτι στο οποίο έριξε βάρος ίσως ακόμα μεγαλύτερο και από την δουλειά στο τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μίλησε πολύ στους ποδοσφαιριστές του. Και μέσα στα αποδυτήρια αλλά και σε αρκετούς εξ αυτών ακόμα και κατ’ ίδιαν. Το έκανε και λίγο πριν μπουν στο γήπεδο για την σέντρα.

Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς που έκανε ο Αλμέιδα, ήταν να μπουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ απολύτως έτοιμοι για να διαχειριστούν όλη αυτή την τρομερή ενέργεια που ερχόταν από την κερκίδα. Και να την μετατρέψουν σε ώθηση για να κάνουν μακράν το πιο πιεστικό πρώτο τους ημίχρονο, όχι μόνο στην φετινή σεζόν, αλλά ίσως τα πολλά τελευταία χρόνια. Μάλιστα κατά την διάρκεια ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, σε κάθε διακοπή του ματς, ο Αλμέιδα φώναζε παίκτες κοντά του στον πάγκο και τους μιλούσε.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News