Παναθηναϊκός: Από του χρόνου... τέλος οι ευρωπαϊκές βραδιές ως τηλεθεατής!

Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός καλείται τους επόμενους μήνες να διαχειριστεί δύο μεγάλα στοιχήματα: Την επιστροφή στα πρωταθλήματα, αλλά και το χτίσιμο της ομάδας που θα τον φέρει ξανά στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, το μεγάλο φετινό όνειρο είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Σύλλογος έχει να στεφθεί πρωταθλητής από το 2010, από την ομαδάρα των Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Κατσουράνη, Νίνη και των άλλων αστέρων.

Όσο ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να νικάει και οι ανταγωνιστές του θα έχουν απώλειες βαθμών, το όνειρο θα αποκτά πιο ισχυρή υπόσταση. Παρότι είναι πρώιμη η οποιαδήποτε πρόβλεψη, η δυναμική που αναπτύσσει το Τριφύλλι είναι μεγάλη και κανένας δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Βέβαια, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έθεσε έναν πιο ευρύ στόχο για τη φετινή σεζόν, στις δηλώσεις του πριν από την έναρξη της Super League. Σύμφωνα με τον Σέρβο προπονητή, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος, για να πάρει μέρος στα προκριματικά του Champions League 2023-2024.

Ο λόγος είναι προφανής: ο Γιοβάνοβιτς δεν ξεχνά τον άδοξο αποκλεισμό από τη Σλάβια Πράγας στα προκριματικά του Conference League και θέλει να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι δύο θέσεις που οδηγούν στο… σεντόνι, αφενός συντηρούν το όνειρο της υπέρβασης, αφετέρου έχουν πολλά “μαξιλαράκια” για έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό και δίνουν δεύτερες ευκαιρίες. Γιατί αν μία ομάδα αποκλειστεί από το Champions League, μετά δοκιμάζει στο Europa League και τέλος στο Conference League. Ε, αν δεν περάσει πουθενά, επιστρέφει στη χώρα της…

Πιο έτοιμος το επόμενο καλοκαίρι

Ασφαλώς, ο Παναθηναϊκός θα έχει δύσκολο έργο στις κληρώσεις στα προκριματικά, αφού η απουσία των προηγούμενων ετών τον έχει αφήσει μόνο με τον εθνικό συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA. Δεν αλλάζει ότι ως ανίσχυρος θα κληθεί να αποκλείσει αντιπάλους που έδειξαν συνέπεια στην Ευρώπη και άρα, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι εύκολο.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έδειξε εναντίον της Σλάβια ότι μπορούσε να προκριθεί. Αν δεν μεσολαβούσε ο ανεκδιήγητος Γάλλος διαιτητής της Πράγας, που εφηύρε την αποβολή του Παλάσιος, οι αναμετρήσεις θα είχαν πάρει άλλη τροπή.

Σε μερικούς μήνες, ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο έτοιμος. Το ρόστερ θα είναι πιο δουλεμένο από τον Γιοβάνοβιτς, επανδρωμένο σύμφωνα με τις επιθυμίες του και θα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία νικητή, έχοντας πραγματοποιήσει πορεία πρωταθλητισμού.

Γιατί μόνο η εγχώρια παλινόρθωση του Παναθηναϊκού δεν αρκεί. Στο DNA του Συλλόγου έχουν εντυπωθεί οι διακρίσεις στην Ευρώπη. Χωρίς την επάνοδο των Glory Days, ο κόσμος του Τριφυλλιού δεν θα νιώσει ολοκληρωμένος. Αλλά, όπως εξηγεί και ο Γιοβάνοβιτς, όλα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και με τον  σωστό βηματισμό, για να έχουν διάρκεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News