ΑΕΚ: Ο αδικοχαμένος Οδυσσέας που «έδωσε» το όνομά του στον αητό

Eurokinissi

Ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής αποκάλυψε πώς πήρε ο αητός της ΑΕΚ το όνομα «Οδυσσέας»

Στον αγώνα με τον Ιωνικό έγινε η παρθενική πτήση του αετού της ΑΕΚ που ονομάστηκε «Οδυσσέας» όχι τυχαία. Τον λόγο αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής με ανάρτησή του στο facebook.

«Επειδή ίσως αναρωτιέστε γιατί ο αητός που πετάει μέσα στην “Αγιά-Σοφιά” ονομάζεται Οδυσσέας. Να γιατί: Το 1962 ο Οδυσσέας Νταβονάκος, 24 ετών, ήταν Έλληνας κάτοικος της Πόλης και διατηρούσε σύμφωνα με γνωστούς του, ένα περίπτερο.

Ο ίδιος ήταν φίλαθλος της ΑΕΚ που παρά το γεγονός ότι η έδρα της ομάδας είναι στην Αθήνα, η κυρία βάση είναι στην Κωνσταντινούπολη. Άλλωστε το προσδιορίζει χαρακτηριστικά και το όνομα της ομάδας.

Ο ίδιος παρακολουθούσε την ομάδα του και πουλούσε ελληνικές εφημερίδες με κύρια πρωτοσέλιδα την ΑΕΚ.

Ένα βράδυ για αγνώστους λόγους μια μικρή ομάδα Τούρκων (3-4 ατόμων), πλησίασε απειλητικά τον Οδυσσέα και του ζήτησαν να μην ξαναμιλήσει ελληνικά και να κλείσει το περίπτερο του.

Ο ίδιος αρνήθηκε και (εικάζεται πως) ζήτησε στους Τούρκους να απομακρυνθούν. Η συνέχεια δεν είναι γνωστή μέχρι το επόμενο πρωί.

Την επόμενη λοιπόν ο άτυχος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε μια πλαγιά κοντά στο περίπτερο του, με φανερά χτυπήματα στο πρόσωπο και ακρωτηριασμένο το αριστερό του χέρι.

Η είδηση έγινε γνωστή στην Πόλη ειδικά στους Έλληνες κατοίκους, οι οποίοι ζήτησαν, ανούσια όπως στην πορεία φάνηκε, να εντοπιστούν οι δολοφόνοι του Οδυσσέα…

Στην έδρα της ΑΕΚ, το γήπεδο «Αγία-Σοφία» που εγκαινιάστηκε το 2022, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε κάθε παιχνίδι κάνει την εμφάνιση του ο αετός, με το όνομα Οδυσσέας.

Όνομα που δόθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Έλληνα φιλάθλου της ΑΕΚ, από την πόλη-σήμα ολοκλήρου του σωματείου…».

Δείτε την ανάρτηση του Στράτου Σεφτελή

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News