ΑΕΚ: Ο Μουκουντί δεν έγινε βασικός επειδή xτύπησε ο Τζαβέλλας

Eurokinissi

Την θέση στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, ο Μουκουντί την κέρδισε λόγω αγωνιστικής εικόνας όχι εξαιτίας της απουσίας του Τζαβέλλα

Στον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα είχε ζητήσει την απόκτηση δυο κεντρικών αμυντικών που θα παίζουν βασικοί. Πρώτα αποκτήθηκε ο Ντομαγκόι Βίντα και κατόπιν ο Αρόλντ Μουκουντί. Επομένως και ο Καμερουνέζος, όπως και ο Κροάτης, ήρθε για να πάρει θέση στην ενδεκάδα.

Όμως η πρώτη φορά που ο Μουκουντί πήρε αγωνιστικά λεπτά με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ήταν στο ματς με το Αγρίνιο, όταν κτύπησε στο χέρι του ο Τζαβέλλας. Και αυτό περίπου έναν μήνα μετά την μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Βεβαίως ο Μουκουντί κράτησε την θέση του βασικού και στο ματς με τον Ιωνικό και θα την κρατήσει και στο ματς με τον Άρη. Όχι λόγω της απουσίας του Γιώργου Τζαβέλλα.

Ο Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός είχε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα και στο 45άλεπτο που έπαιξε με τον Παναιτωλικό και στο 90άλεπτο απέναντι στον Ιωνικό. Επίσης είχε εξαιρετική εικόνα και σ’ όλες τις προπονήσεις στα Σπάτα. Κάτι που ίσως είναι ακόμα σημαντικότερο κριτήριο για τον Αλμέιδα, ακόμα και από τα παιχνίδια.

Αυτά που κάνει και αυτό που δείχνει ο Μουκουντί, είναι αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο ο Αργεντινός τεχνικός. Και δείχνει και να αποκτά όλο και καλύτερη χημεία με τον Βίντα. Ο Καμερουνέζος είναι αυτό που θέλει ο Αλμέιδα και γι αυτό και (θα) βρίσκεται στις επιλογές του για την βασική ενδεκάδα. Ανεξάρτητα από το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Τζαβέλλας, που είναι κάτι το οποίο δεν θα αργήσει.

Ζήτημα δικαιοσύνης

Για τον Αλμέιδα αυτό που πάνω απ’ όλα έχει σημασία, είναι να γίνεται σωστά η δουλειά μέσα στο γήπεδο. Το πρώτο διάστημα που είχε αποκτηθεί ο Μουκουντί και όταν η ΑΕΚ έπαιζε με τριάδα στο κέντρο της άμυνας, ο Τζαβέλλας ως κεντρικός είχε την αγωνιστική εικόνα που ήθελε ο προπονητής. Ως εκ τούτου δεν θεωρούσε πως ήταν δίκαιο να τον αντικαταστήσει.

Από την στιγμή που άλλαξαν τα δεδομένα, όπως συχνά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και ο Μουκουντί μπήκε στην ενδεκάδα και έδειξε πως κάνει εξαιρετικά αυτό που θέλει ο προπονητής, θα κρατήσει και την θέση στο βασικό σχήμα. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο Αλμέιδα, ο οποίος δίνει μεγάλο βάρος στο θέμα της δικαιοσύνης μέσα από τις επιλογές.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News