ΠΑΟΚ: Πόσο εύκολο είναι να επαναλάβει ο Λουτσέσκου το θαύμα του 2018... το 2022;

Ο Σταύρος Σουντουλίδης θυμάται το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2017-18 και αναρωτιέται αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα όπως και τότε. Στη SportDay της Τρίτης 11 Οκτωβρίου.

Η ισοπαλία στις καθυστερήσεις με το Λεβαδειακό έριξε και άλλο νερό στο μύλο της εσωστρέφειας πέριξ της Τούμπας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποδοκίμασε τους παίκτες και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που βρίσκεται σε παρόμοια θέση με το ξεκίνημα του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Με μια μεγάλη διαφορά. Η αναπόφευκτη σύγκριση της τωρινής φουρνιάς με την ομάδα της διετίας 2017-2019 θα είναι πάντοτε «αγκάθι» για τον Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος πήγε να παίξει στη Λιβαδειά έχοντας στο αρχικό σχήμα τον 20χρονο Γκορντεζιάνι, τον 21χρονο Ντάντας, τους 22χρονους Λύρατζη, Τσαούση, και μόνους άνω των 28 τους Ίνγκασον και Κούρτιτς. Καμία σχέση, δηλαδή, με τους «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες της πρώτης θητείας, που τελικά έβγαλαν την ομάδα από ένα ανάλογο αγωνιστικό αδιέξοδο και την οδήγησαν στην κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος και δύο κυπέλλων στη σειρά.

Ο Λουτσέσκου ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να βρει τον τρόπο και να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Γνωρίζει ότι έχει φτιάξει ένα σύνολο που όσο έχει δυνάμεις κυριαρχεί στο γήπεδο (έχει προηγηθεί στο σκορ στα έξι από τα επτά ματς πρωταθλήματος), αλλά καταρρέει στο τέλος, όπως συνέβη προχτές στη Λιβαδειά. Ο «Δικέφαλος» έχει χάσει επτά βαθμούς σε παιγνίδια (ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός) που προηγήθηκε με 1-0, ωστόσο δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη.

Το… θαύμα του 2018

Το ξεκίνημα της σεζόν 2017-18 μοιάζει με το φετινό για τον ΠΑΟΚ. Και τότε, η ομάδα είχε αποκλειστεί νωρίς από την Ευρώπη και στο πρωτάθλημα κέρδιζε τα ματς στην Τούμπα, αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις ισοπαλίες με Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης, Λάρισα και Πανιώνιο, ενώ ενδιάμεσα σ’ αυτά τα παιγνίδια, είχε τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ εκτός έδρας, τα οποία τότε έχασε με 1-0. Φέτος τα έχει μπροστά του, αρχής γενομένης από το ντέρμπι στο Φάληρο.

Η συνέχεια και μετά από ένα «διπλό» στην Ξάνθη, αρχές Δεκέμβρη, είναι λίγο πολύ γνωστή. Το ζητούμενο, όμως, για τον Ρουμάνο τεχνικό είναι κατά πόσο η τωρινή ομάδα μπορεί να αντέξει την γκρίνια, τη συσσωρευμένη εσωστρέφεια και αρνητικότητα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News