ΑΕΚ: Η διακριτική αλλά επιδραστική παρουσία του Άλβες στα Σπάτα

Eurokinissi

Ο Άλβες βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον προπονητή και τους παίκτες της ΑΕΚ, πολύ διακριτικά αλλά ταυτόχρονα και… επιδραστικά

Στην ΑΕΚ καθ’ όλη την διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, άλλαξε ολόκληρο το οργανόγραμμα. Και πλέον οι ρόλοι είναι και εξαιρετικά διακριτοί. Ειδικά μάλιστα, ως προς την επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στα Σπάτα το απόλυτο αφεντικό είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Από εκεί και πέρα έχει την σημασία του το γεγονός, πως ο Μπρούνο Άλβες που έχει τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή, είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα.

Ο Πορτογάλος δίνει το παρών καθημερινά ακόμα και στις προπονήσεις της ΑΕΚ στα Σπάτα. Παρόλα αυτά, η παρουσία του είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτική. Κάτι που είναι φανερό πως το επιδιώκει για να συμβεί. Είναι χαρακτηριστικό πως την προπόνηση ο Άλβες την παρακολουθεί σ’ ένα σημείο που είναι απομακρυσμένο και από εκεί που βρίσκονται οι συνεργάτες του Αλμέιδα αλλά και το ιατρικό τιμ και οι φροντιστές.

Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο κομμάτι της προχθεσινής προπόνησης, ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ το παρακολούθησε όρθιος πίσω από το σημαιάκι ενός κόρνερ. Εντελώς μόνος του. Και αυτό συμβαίνει επί καθημερινής βάσης. Ο Άλβες θέλει να είναι κοντά στην ομάδα, στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές, αλλά πάντα διακριτικά.

Οι συμβουλές του Άλβες

Από την άλλη μεριά είναι τέτοια η ποδοσφαιρική προσωπικότητα του Πορτογάλου, που η παρουσία του έχει μεγάλη σημασία για τους παίκτες της ΑΕΚ. Έχει δηλαδή επίδραση στην ομάδα το γεγονός πως ο Άλβες βρίσκεται καθημερινά στα Σπάτα. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την προπόνηση της Τετάρτης, όταν οι περισσότεροι παίκτες είχαν φύγει για τα αποδυτήρια, ο Σίμος Μήτογλου είχε πλησιάσει τον Πορτογάλο και συζητούσε μαζί του.

Η γλώσσα του σώματος έδειχνε, πως ο στόπερ της ΑΕΚ ζητούσε συμβουλές από τον Άλβες, πρώην κεντρικός αμυντικός και αυτός γαρ, για τον τρόπο που θα πρέπει να κινείται. Και ο Πορτογάλος του έδειχνε με χαρακτηριστικές κινήσεις, τι πρέπει να κάνει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News