Γκάρι Λίνεκερ: «Ξέρω δύο γκέι ποδοσφαιριστές, να το αποκαλύψουν πριν το Μουντιάλ, θα ήταν υπέροχο»

ΑΠΕ

Η προτροπή του Γκάρι Λίνεκερ προς ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ο Γκάρι Λίνεκερ γνωρίζει δύο ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές που θα πάνε στο Μουντιάλ του Κατάρ και τους προτρέπει να κάνουν την επανάσταση τους. Να το αποκαλύψουν πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα προς την ανθρωπότητα.

«Θα ήταν υπέροχο αν ο ένας ή κι οι δύο έβγαιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πουν. Θα ήταν καταπληκτικό. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήταν πολύ κοντά και το σκέφτηκαν. Υπάρχει ένα ζευγάρι που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δική μου δουλειά να πω ποιοι είναι», δήλωσε ο Λίνεκερ

Ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας σε Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, με 10 γκολ και ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας, με 48 τέρματα είναι σήμερα σχολιαστής ποδοσφαιρικών αγώνων για το BBC, εξήγησε γιατί είναι δύσκολο να μιλήσουν οι συγκεκριμένοι παίκτες: «Φόβος. Φόβος για το άγνωστο, φαντάζομαι. Ίσως ανησυχούν για το τι μπορεί να σκέφτονται οι συμπαίκτες τους, αν και μάλλον γνωρίζουν ήδη. Πάντα θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι. Αλλά είναι εύκολο για μένα να το πω γιατί δεν είμαι σε αυτή τη θέση. Σίγουρα, αν ήμουν μάνατζερ ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αν ήξερα ότι ένας από τους παίκτες μου ήταν ομοφυλόφιλος, αν το ήξερα ακόμα κι αν ήταν κορυφαίος θα έλεγα: Γίνε ο πρώτος».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News