Παναθηναϊκός: «Ξεχάστε ότι ακούγατε, το 2026 εδώ θα υπάρχει ένα γήπεδο που θα χαίρεται όλη η Ελλάδα!»

EUROKINISSI

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκίνησε στο χώρο του Βοτανικού την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, και εμφανίστηκε βέβαιος για την παράδοσή του στο σύλλογο το 2026!

«Εδώ που βρισκόμαστε το 2026 θα έχει ανεγερθεί ένα σύγχρονο και συμβολικό γήπεδο με θέα την Ακρόπολη!»…

Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Μπακογιάννης υποδέχτηκε εκλεκτούς προσκεκλημένους και εκπροσώπους του Τύπου στο χώρο που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει πολλά, υποσχέσεις, ματαιώσεις. Αυτά να τα ξεχάσουμε, γιατί τώρα περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης. Μιλάμε για την μεγαλύτερη παρέμβαση στην μεταπολεμική Αθήνα και το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων και συνέχισε λέγοντας:

«Λίγοι έχουν επισκεφτεί τον Ελαιώνα. Επιλέξαμε να κάνουμε εδώ τη συνέντευξη Τύπου για δύο λόγους: Ένα, για να διαπιστώσετε ότι ουσιαστικά μιλάμε για το ευρύτερο κέντρο της πόλης, μόλις 3 χλμ από την Ομόνοια και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον σταθμό του Μετρό. Αφετέρου, θέλαμε να δείτε με τα μάτια σας και να βιώσετε την σκληρή πραγματικότητα του Ελαιώνα.

Οι μεγάλες δόξες του Παναθηναϊκού έδωσαν το παρόν στη συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων.

Μας ήρθε ο λογαριασμός για δεκαετίες εγκατάλειψης. Άναρχη δόμηση, νέες και αναξιοποίητες εκτάσεις, λιγοστοί κάτοικοι – ήρες, τσιμέντα, σκουπίδια, μπάζα, ανομία, παραβατικότητα, σκουπίδι. Ο Ελαιώνας είναι ένας κινούμενος γίγαντας που ξυπνάει με όχημα την νέα, υπερσύγχρονη αρένα του Παναθηναϊκού. Θα έχουμε σύγχρονες δομές και χώρους πρασίνου. Ο Βοτανικός θα εξελιχθεί σε μία αναβαθμισμένη περιοχή, στην οποία θα επενδυθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Επιγραμματικά, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα εξής:

  • «Ο προϋπολογισμός κατασκευής ανέρχεται στο ποσό των 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη. Επί της διαδικασίας, ο Δήμος Αθηναίων δημοπρατεί με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό και την μελέτη και την κατασκευή ταυτόχρονα, για να κερδίσουμε χρόνο».
  • «Σήμερα κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Οφείλουμε να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και θα τα τηρήσουμε. Σήμερα θα πάρουμε μία ανάσα και από αύριο πάλι δουλειά».
  • «Ευχαριστώ από καρδιάς στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έδειξαν πίστη και στήριξαν έμπρακτα το όραμά μας για να αποκτήσει η ομάδα της πόλης μία σύγχρονη αρένα, ένα γήπεδο πρωταθλητών. Πιστεύω ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές εκεί».
  • «Είμαι πάντα προσεκτικός με τα λόγια μου. Είναι απολύτως εφικτό να μπούμε στο νέο γήπεδο στο 2026. Αυτός είναι ο στόχος μας. Από εκεί και πέρα έχουμε μπροστά μας μία πορεία με γραφειοκρατικά ζητήματα. Έχουμε κάθε λόγο αισιοδοξίας», για τον στόχο του 2026».
  • «Δεν με φοβίζει τίποτα για το έργο. Πλέον, δεν με φοβίζει τίποτα. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε ένα βουνό από δυσκολίες και εμπόδια. Τα ξεπεράσαμε ένα – ένα. Με βοήθειες, με συνεργασίες. Τα καταφέραμε. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Μπορούμε όλοι μας να αισθανόμαστε σιγουριά, χωρίς να επαναπαυτούμε. Οφείλουμε να είμαστε από πάνω και προσεκτικοί. Πραγματικά πιστεύω ότι το 2026 θα χαιρόμαστε εδώ το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας. Για την χρηματοδότηση, τα έγγραφα έχουν δημοσιοποιηθεί. Είμαστε ΟΚ, δεν θα έχουμε δυσκολίες. Για το άλλο θέμα, έχουμε ακόμα δύο εκκρεμότητες στο ευρύτερο οικοδομικό τετράγωνο. Στον χώρο του γηπέδου είναι όλα οκ, γι’ αυτό και δημοπρατούμε».
  • «Οι τροποποιήσεις είναι πολύ μικρές σε σχέση με το μέγεθος του έργου. Πάρα πολύ μικρές. Οι εμπορικές χρήσεις: Τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας, μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα του γηπέδου. Δεν θέλουμε έναν λευκό ελέφαντα, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι το γήπεδο θα λειτουργεί κα θα συντηρείται. Για τις θέσεις πάρκινγκ, υπάρχουν υπόγειες, επίγειες και ο σταθμός του Μετρό. Τάφρος δεν προβλέπεται στην μελέτη. Αυτή είναι μία απόφαση που θα ληφθεί στο μέλλον. Έχουμε προκηρύξει μελέτη για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους για να γίνει το γήπεδο πράξη».

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αθηναίων όπως μεταδόθηκε στο YouTube. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News