Νεϊμάρ: Ένας αριστερός, ένας ακροδεξιός και στη μέση το χρέος του Βραζιλιάνου στην εφορία

ΑΠΕ

Ο Νεϊμάρ τα… άκουσε από τον Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία μπροστά από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο, τον οποίο υποστηρίζει ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ένας αριστερός υποψήφιος που τα πήγε εξαιρετικά στον πρώτο γύρο των εκλογών. Ένας ακροδεξιός πρόεδρος, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία. Στη μέση ο Νεϊμάρ που μόνο αδιάφορος δεν δείχνει για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Προφανής, εκ πρώτης όψεως, η απορία. Τι γυρεύει ένας σταρ του ποδοσφαίρου, που μάλιστα δεν αγωνίζεται στη Βραζιλία, να ανακατεύεται τις εκλογές; Αν ισχύουν όσα του καταλογίζει ο Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, γυρεύει και με το παραπάνω.

Πρόκειται για τον αριστερό υποψήφιο πρόεδρο στην Βραζιλία, νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών απέναντι στον νυν πρόεδρος, τον ακροδεξιό Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λούλα, ο Νεϊμάρ υποστηρίζει τον Μπολσονάρο, διότι αν επανεκλεγεί θα μειώσει το χρέους στην εφορία του Βραζιλιάνου της Παρί Σεν Ζερμέν.

«Ο Νεϊμάρ έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιον θέλει για πρόεδρο. Νομίζω ότι φοβάται ότι εάν κερδίσω τις εκλογές, θα μάθω τι του… συγχώρεσε ο Μπολσονάρο για το εισόδημά του από τα φορολογικά χρέη. Νομίζω ότι γι’ αυτό με φοβάται», δήλωσε ο Λούλα σε συνέντευξή που παραχώρησε στο κανάλι Flow Podcast στο YouTube.

«Είναι προφανές, ότι ο Μπολσονάρο έκανε συμφωνία με τον πατέρα του Νεϊμάρ. Τώρα, έχει φορολογικά προβλήματα στην Ισπανία», πρόσθεσε ο Λούλα

«Αλλά είναι ένα πρόβλημα, που αφορά στην φοροεισπρακτική υπηρεσία, όχι δικό μου», κατέληξε ο Λούλα στην συνέντευξη, που παρακολούθησαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τηλεθεατές.

Ο Λούλα κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 2 Οκτωβρίου με 48% των ψήφων, πέντε μονάδες μπροστά από τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές επέλεξαν να μην δημοσιοποιήσουν το όνομα του υποψηφίου που προτιμούν, ο Νεϊμάρ έχει υποστηρίξει τον Μπολσονάρο πριν από τον πρώτο γύρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News