Ολυμπιακός: Με ποιούς παίκτες κρατήθηκε 4 φορές το μηδέν στην άμυνα;

Βρσάλικο Σωκράτης
eurokinissi

Με ποιά αμυντική διάταξη και ποιούς παίκτες κράτησε ο Ολυμπιακός τα μέχρι τώρα 4 clean sheet του σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Σε μόλις 4 από τα έως τώρα επίσημα ματς του σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα. Αυτό ακριβώς, η αμυντική αστάθεια δηλαδή, αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα των ερυθρόλευκων δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν θέματα και στις άλλες γραμμές.

Κι αυτή η αμυντική αστάθεια είναι που έχει φέρει σε τόσο δύσκολη θέση τους πρωταθλητές και στη Super League αλλά και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπου αρχικά υπήρξε ο αποκλεισμός στο Champions League και πλέον βρίσκονται τελευταίοι στον 7ο όμιλο του Europa League.

Αλήθεια με ποιούς παίκτες κατάφερε ο Ολυμπιακός να κρατήσει τα 4 μηδέν πίσω; Είχε κάτι ιδιαίτερο στην άμυνα; Αυτό που σίγουρα έδειξε να λειτουργεί καλύτερα αφού το έχει συνηθίσει η ομάδα είναι η 4άδα. Όταν οι ερυθρόλευκοι επιχειρούν να παίξουν πιο συντηρητικά, με 3άδα στόπερ, φαίνεται να επιτυγχάνεται το αντίθετο αποτέλεσμα, κινδυνεύουν περισσότερο. Ποιοί παίκτες κράτησαν τα 4 μηδέν στην άμυνα του Ολυμπιακού ως τώρα;

Με τον ΠΑΣ (2-0) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η άμυνα απαρτίζονταν από τους: Κούτρη, Σισέ, Μανωλά και Ανδρούτσο και στα δοκάρια ήταν ο Βατσλίκ.

Με τον Αστέρα στην Τρίπολη (0-0) την 4άδα συνέθεσαν οι Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σισέ, Άβιλα και στο τέρμα ήταν πάλι ο Βατσλίκ.

Με τον Ατρόμητο (2-0) η 4άδα απαρτίζονταν από τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Σωκράτη και Βρσάλικο και γκολκίπερ ήταν ο Τζολάκης.

Με την Καραμπάγκ (0-0) την 4άδα συνέθεσαν οι Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτης, Ντόι και Βρσάλικο και στα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης.

Τι βλέπουμε; Ότι υπάρχουν ο Ρέαμπτσιουκ με τον Σισέ που δείχνουν οι μεγαλύτερες σταθερές με 3/4 ματς και ακολουθούν οι Βατσλίκ (2/4), Σωκράτης (2/4) και Βρσάλικο (2/4). Να σημειωθεί ότι ρόλο στο πόσο έχουν αγωνιστεί κάποιοι (π.χ. Βατσλίκ, Βρσάλικο αλλά και Μπα) έπαιξαν και οι τραυματισμοί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News