ΠΑΟΚ: Ο Ζοσέ Μπότο ξέρει να «παίζει μπάλα» σε κάθε του ταξίδι

EUROKINISSI

Ο Ζοσέ Μπότο είναι από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που έχει ένα εξαιρετικό δίκτυο ανθρώπων που γνωρίζει σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, και σε κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό, υπάρχει και μια συνέντευξη, Τυχαίο; Δε νομίζουμε…

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι πολύ καλά δικτυωμένος, και σε αυτό τον βοήθησαν οι ατελείωτες εργατοώρες ειδικά στη Μπενφίκα, ως υπεύθυνος στις μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών.

Τα ατελείωτα ταξίδια για τις μικρές εθνικές

Ο Ζοσέ Μπότο έστησε το δικό του δίκτυο όχι στις μεταγραφικές περιόδους αλλά σε όλο το υπόλοιπο διάστημα, και ειδικά στις διακοπές των εθνικών ομάδων. Το διάστημα που κάποιοι χαλαρώνουν, ο Μπότο και όλοι όσοι ασχολούνται με νεαρούς ποδοσφαιριστές, οργώνουν τις χώρες στις οποίες γίνονται προκριματικές φάσεις εθνικών ομάδων Κ17, Κ19 και Κ21.

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες νεαροί που είναι γνωστοί στο εξωτερικό και άγνωστοι στην Ελλάδα, λόγω της παρουσίας τους στις μικρές εθνικές, την ώρα που στις ομάδες τους βλέπουν συμμετοχή με το κιάλι. Δυο από τις σημαντικές πωλήσεις νεαρών που έκανε ο ΠΑΟΚ, στηρίχθηκαν και σε αυτές. Ο λόγος για τους Σταφυλίδη το 2012 και Τζόλη το 2021.

Όπου και να πάει, πάντα «ακούγεται»

Στο ταξίδι του στην Ιταλία, ο Ζοσέ Μπότο παραχώρησε συνέντευξη σε Ιταλικό Μέσο. Αυτές τις μέρες βρέθηκε στην Πορτογαλία, και δεν άργησε να καταγραφεί συνέντευξή του σε Μέσο της χώρας. Ο Μπότο ξέρει το πως λειτουργεί η αγορά. Αυτό θα έκανε σε όποια ομάδα και αν βρισκόταν. Ξέρει και τον τρόπο που θα «πλασάρει» τους ποδοσφαιριστές που έχει η ομάδα του στη βιτρίνα, αλλά και τον τρόπο για τον οποίο θα μιλήσει για το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται και… αύριο – μεθαύριο θα μιλήσει σε έναν ποδοσφαιριστή γι’ αυτό.

Οι δυο άξονες της συνέντευξης

Αν θέλει κάποιος να «στύψει» τη συνέντευξη του Ζοσέ Μπότο, θα βγάλει δυο άξονες. Ο πρώτος είναι ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι αλλά και για τους παίκτες «κάτω των 22 ετών» φωτογραφίζοντας τον Κώστα Κουλιεράκη. Ο Πορτογάλος ξέρει καλά το πώς δουλεύει το όλο «σύστημα» καθώς το έχει «υπηρετήσει».

Ο δεύτερος άξονας ήταν ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και αναφέρθηκε σε όσους ποδοσφαιριστές προστέθηκαν στο ρόστερ, στο διάστημα παρουσίας του, και δεν έχουν ακόμα αποδώσει. Θέλησε να τους «καλύψει», παρουσιάζοντας τα οποία «ελαφρυντικά» υπάρχουν. Αν δεν το «είχε», δεν θα είχε αυτή τη σχέση που έχει «χτίσει» με τον Τύπο.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News