Γιώργος Χελάκης: Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να… περιμένει την Καραμπάγκ!

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει τις δυσκολίες του ταξιδιού του Ολυμπιακού στη Γερμανία, αλλά και την υποχρέωση όσων ποδοσφαιριστών κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Φράιμπουργκ. Στη SportDay που κυκλοφορεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

O Ολυμπιακός πάει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Φράιμπουργκ και να πάρει αποτέλεσμα. Για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας στην Ευρώπη απέναντι σε ομάδες-μεγαθήρια είναι απολύτως λογικό να θέλει να το επαναλάβει κόντρα στην Φράιμπουργκ που στερείται σπουδαίας ευρωπαϊκής καταγραφής.

Το ματς είναι δύσκολο όχι κυρίως γιατί η Φράιμπουργκ είναι σε πολύ καλή φόρμα και πολύ ψηλά στην βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα αλλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι σε κακό φεγγάρι και προσπαθεί να ορθοποδήσει. Και αύριο το βράδι θα παίξει χτυπημένος από σημαντικές ελλείψεις και χωρίς τους παίκτες που αποκτήθηκαν αργά στις μεταγραφές και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Εστω κι έτσι όμως όσοι επιλεγούν να παίξουν οφείλουν, αν μη τι άλλο, να επιβεβαιώσουν ότι η ομάδα τους βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ο Μίτσελ. Θα μου πείτε ότι δεν είναι και η καλύτερη συνθήκη να εμφανίσεις σημάδια ανάκαμψης σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με ομάδα που είναι στις πρώτες θέσεις της Μπουντεσλίγκα ενώ εσύ θα παίζεις με χτυπητές ελλείψεις.

Κι έτσι να είναι, οι ερυθρόλευκοι έχουν την υποχρέωση να χτυπήσουν το ματς και να μην περιμένουν να κάνει τη δουλειά η Καραμπάχ ώστε να μείνουν ζωντανοί στη μάχη για την Τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Κόνφερενς Λιγκ. Αυτοί που θα παίξουν δεν είναι αμελητέες ποσότητες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι θα βγουν στο γήπεδο επιχειρώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να κυριαρχήσουν. Ωστόσο μια εμφάνιση στη λογική εκείνης πριν από δυο εβδομάδες στο Μπακού είναι κάτι που δικαιούνται να το περιμένουν οι οπαδοί της ομάδας.

Από κεί και πέρα ο Μίτσελ θα ψάξει να βρει τρόπους ώστε να αιφνιδιαστεί η γερμανική άμυνα. Παίκτες γρήγορους ώστε να αξιοποιήσουν τους ελεύθερους χώρους έχει ο Ολυμπιακός στην αποστολή που πέταξε για Γερμανία. Μεγάλη ομάδα που να παρατάει παιχνίδια δεν νοείται.

Ο Ολυμπιακός δεν το έκανε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνει κόντρα στην Φράιμπουργκ. Πέρα από όλα τα άλλα τίθεται και θέμα επαγγελματικό που εγωισμού όσων θα κληθούν να παίξουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα οι ερυθρόλευκοι χρωστούν στους οπαδούς του ένα καλό ευρωπαϊκό βράδυ…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News