ΑΕΚ: Η ανταμοιβή ενός... σφουγγαριού που ονομάζεται Λάζαρος Ρότα

EUROKINISSI

Ο Λάζαρος Ρότα έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του βασικού δεξιού μπακ της ΑΕΚ και ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει στη SportDay της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου για το δρόμο του Έλληνα άσου προς την καταξίωση.

Από ποδοσφαιριστές που δουλεύουν πολύ, στοχευμένα και με σωστή νοοτροπία, δικαιούσαι να περιμένεις καλύτερα πράγματα συνεχώς. Ο Λάζαρος Ρότα, λοιπόν, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Είναι ένας αθλητής πολύ υψηλού επιπέδου όσον αφορά στις επιδόσεις του σε τομείς όπως η ένταση, η ταχύτητα και η φυσική κατάσταση. Στοιχεία που είναι απολύτως απαιτητά για το ποδόσφαιρο που θέλει να παρουσιάζει ο Ματίας Αλμέιδα. Δίχως αυτά, δεν παίζεις στην ΑΕΚ και πιο σαφές παράδειγμα από τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος υστερεί σημαντικά σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς, δεν υπάρχει.

Με το σπαθί του λοιπόν, ο Ρότα είναι βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεν του χάρισε κανείς τη θέση, την κέρδισε και τη διατηρεί με την αξία και τη δουλειά του, παρόλο που γνωρίζει ότι ο όταν ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ θα βρίσκεται στο 100%, εκείνος θα περάσει στον πάγκο.

Είναι ένα γεγονός που όχι απλώς δεν τον πτόησε αλλά τον έκανε να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά ώστε να μείνει εντός του προπονητικού πλάνου. Κι όσο ο Αλμέιδα διαπιστώνει την ανταπόκρισή του, τόσο δεν θα βιάζεται για να φέρει μπροστά στην ιεραρχία τον Γάλλο, περιμένοντας να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ο Ρότα, είναι πολύ μακριά από τη νοοτροπία του μέσου Ελληνα ποδοσφαιριστή γιατί διδάχθηκε στο εξωτερικό. Πήρε άλλες βάσεις όσον αφορά στην προσέγγιση που θα πρέπει να έχει ως αθλητής απέναντι στην επαγγελματική υποχρέωσή του αλλά και στον εαυτό του. Είναι παίκτης που ακούει πολύ τους προπονητές και προσπαθεί να πάρει από τον κάθε έναν, ό,τι περισσότερο μπορεί να του δώσει.

Αυτοί οι παίκτες, με τέτοια νοοτροπία και αγάπη για το ποδόσφαιρο, δεν χάνονται ποτέ. Ο Ρότα είναι ακόμα στο ξεκίνημα μιας σημαντικής καριέρας στην ΑΕΚ και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σε αυτή την ομάδα, θα μακροημερεύσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News