Παρασκήνιο: ΑΕΚ και ΠΑΟΚ Β' συνεργάζονται με τον εργοφυσιολόγο που «έφαγε» ο Λουτσέσκου

EUROKINISSI

Μπορεί ένας συνεργάτης της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ που «έκοψε» ο Λουτσέσκου, να συνεχίζει τη συνεργασία του με τη β΄ ομάδα του «Δικέφαλου», αλλά και με την ΑΕΚ; Μια ιστορία με… μπόλικο αλατοπίπερο!

  • Σας έχω μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, ένα πολύ περίεργο «τρίγωνο» που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και έναν εργοφυσιολόγο. Για να κατανοήσει κανείς το πόσο… τυλιγμένο είναι αυτό το κουβάρι, ας ξεκινήσουμε από την άκρη του.
  • Ο Δρ. Γεώργιος Γ. Ζιώγας, είναι κάτοχος Διδακτορικού (Ph.D.) στην Επιστήμη της Άσκησης και στην Εργοφυσιολογία από το University of Missouri-Columbia και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Επιστήμη της Άσκησης (M.S.) από το Pittsburg State University των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2021. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εισηγήθηκε τη μη ανανέωση της συνεργασίας του Ζιώγα με τον ΠΑΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Γιώργος Ζιώγας συμφώνησε με την ΑΕΚ. Ωραία μέχρι εδώ.
  • Μια παράμετρος που θα πρέπει να μπει στη συζήτηση είναι η απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη μη αντικατάσταση του Ζιώγα. Ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί πως είναι καλυμμένος από όσα του προσφέρει το τιμ του και έτσι δεν υπάρχει εργοφυσιολόγος στον ΠΑΟΚ.
  • Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ίσως να είναι και η μοναδική από τις «μεγάλες» ομάδες που αποφάσισαν να μην έχουν εργοφυσιολόγο. Η δεύτερη παράμετρος ήρθε με τη φωτογραφία που ανάρτησε ο Πάμπλο Γκαρσία. Σε αυτή, εμφανίζεται ο Ουρουγουανός τεχνικός, μαζί με όλο το τιμ του, συν τον Γιώργο Ζιώγα, τον οποίο ο Γκαρσία ευχαριστεί.

  • Για το κλείσουμε το θέμα. Η εισήγηση του Ραζβάν Λουτσέσκου για ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Γιώργο Ζιώγα δεν αποτελεί μομφή για τη δουλειά που κάνει ο τελευταίος, και αυτό είναι δεδομένο πως επιβεβαιώνεται όχι μόνο από τον Ρουμάνο τεχνικό αλλά και από τον εργοφυσιολόγο.
  • Ο Λουτσέσκου, στην πρώτη του θητεία, συνεργάστηκε με τον Ζιώγα, και σε επαγγελματικό επίπεδο, η συνεργασία ήταν άψογη. Στην δεύτερή του θητεία, η δομή του τιμ του Λουτσέσκου είναι διαφορετική, με τον Ρουμάνο να θεωρεί πως τα δεδομένα που έχει στα χέρια του μέσα από τις μετρήσεις που κάνουν οι συνεργάτες του, είναι υπεραρκετές.
  • Η συνεργασία Ζιώγα – ΑΕΚ αλλά και η κίνηση του Γκαρσία να αποτανθεί στον Ζιώγα και να το δημοσιοποιήσει λίγες ημέρες μετά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδη για την πρώτη ομάδα, με θέμα του τραυματισμούς, είναι αυτή που ρίχνει αλατοπίπερο στο όλο σκηνικό…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News