Άρσεναλ: Αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για το μέλλον

AMNA

Το νεανικό σύνολο του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται για τρίτο συνεχόμενο μήνα στην κορυφή της Premier League. Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Άρσεναλ και ποιο είναι το στοίχημα που κέρδισε ο Αρτέτα;

Ασφαλώς και καμία ομάδα δεν κέρδισε την Premier League από τον Οκτώβριο. Πόσο μάλλον η Άρσεναλ. Στο Βόρειο Λονδίνο ξέρουν καλά πως μπορεί μια χρονιά που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς να καταλήξει… στην τέταρτη θέση. Βέβαια, με την κατάσταση των τελευταίων χρόνων στο «Έμιρεϊτς» η εξασφάλιση  της τετράδας θα είναι σαν τίτλος.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά όπου βλέπουμε ένα μεγάλο μέρος του οράματος του Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός μεγαλώνει και ο ίδιος μαζί με την ομάδα του και οι φίλοι των «Κανονιέρηδων» ατενίζουν το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η φετινή έκδοση της Άρσεναλ είναι άκρως νεανική, πράγμα που θα μπορούσε να αποτελεί και μεγάλη παγίδα. Παρ’ όλα αυτά η διαχείριση είναι εξαιρετική, το κλίμα των αποδυτηρίων είναι εντελώς οικογενειακό και το κίνητρο όλων είναι στα ύψη.

Μια ομάδα που βρίσκεται απλώς στο ξεκίνημά της

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όλοι αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ της Άρσεναλ θα έβλεπαν την Λονδρέζικη ομάδα ως ένα σκαλοπάτι για το μετέπειτα επόμενο βήμα της καριέρας τους καθώς οι «Κανονιέρηδες» δεν ήταν τα τελευταία χρόνια η ομάδα που ήταν επί Βενγκέρ. Ο Μικέλ Αρτέτα, όμως, έχει παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο το πλάνο του στους ποδοσφαιριστές του που το μεγαλύτερο κίνητρό τους είναι να μείνουν για χρόνια στο «Έμιρεϊτς» και να κατακτήσουν τίτλους με την Άρσεναλ.

Η πίστη όχι μόνο των παικτών αλλά ολόκληρου του οργανισμού στο πλάνο του είναι και το μεγαλύτερο κέρδος του Ισπανού. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των «μωρών» του Αρτέτα θα τους ανταμείψουν με πολύ βελτιωμένα συμβόλαια που θα τους κρατήσουν για αρκετά ακόμα χρόνια στο «Έμιρεϊτς».

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη. Ο Γκάμπριελ Μαγκαλιάες ήταν ο πρώτος που συμφώνησε και ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2027 ενώ στη λίστα ακολουθούν οι Γουίλιαμ Σαλίμπα, Άαρον Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ Μαρτινέλι και Μπουκάγιο Σάκα.

Αυτές οι ανανεώσεις ίσως αποδειχθούν σημαντικότερες από μια ενδεχόμενη δαπανηρή μεταγραφή. Ναι μεν η Άρσεναλ μοιάζει να χρειάζεται ενίσχυση, αλλά τη χρειάζεται κυρίως σε συμπληρωματικούς ρόλους. Άλλωστε ο ανταγωνισμός στην Premier League είναι τεράστιος, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα είναι πολύ πιο απαιτητικές καθώς στόχος είναι η κατάκτηση του Europa League και ως εκ τούτου το ρόστερ πρέπει να έχει και ποσότητα και ποιότητα.

Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα νιώθουν καλά στην Άρσεναλ και βλέπουν εκεί το μέλλον τους είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει κερδίσει ο Ισπανός. 

Μοιάζει δεδομένο ότι αν οι «Κανονιέρηδες» περάσουν από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και μείνουν στην κορυφή του πρωταθλήματος στη διακοπή για το Μουντιάλ, η όρεξη των διοικούντων θα ανοίξει ακόμα περισσότερο και η ενίσχυση τον Γενάρη θα αποσκοπεί όχι μόνο στην εξασφάλιση της τετράδας και της συμμετοχής στο UEFA Champions League, αλλά και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε διάρκεια πίεση στη Μάντσεστερ Σίτι για την κατάκτηση της Premier League.

Προφανώς, η ταπεινή συνταγή «παιχνίδι με παιχνίδι» είναι το κλειδί της μέχρι τώρα επιτυχημένης σεζόν των «Κανονιέρηδων». Και έτσι θα συνεχίσει ο Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει καλά την ισορροπία μεταξύ αυτοπεποίθησης και αλαζονείας. Και ειδικά σε ένα νεανικό σύνολο, η πνευματική διαχείριση μιας σεζόν είναι ένα από τα σημεία κλειδιά. Και μέχρι τώρα στην Άρσεναλ παίρνουν εξαιρετικό βαθμό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News