Παναθηναϊκός: Λεωφόρος... νίκης στα ντέρμπι του 2022

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει εννιά παιχνίδια με τους άλλους μεγάλους της χώρας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη διάρκεια του 2022 και ο απολογισμός του είναι εντυπωσιακός.

Ανέκαθεν, το «Απόστολος Νικολαΐδης» προσέδιδε μεγάλη ισχύ στον Παναθηναϊκό. Πόσο μάλλον, όταν αγωνιζόταν στην ιστορική έδρα του Τριφυλλιού μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, όπως συμβαίνει τώρα με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός του Σέρβου αξιοποιεί στο έπακρο το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και το έχει μετατρέψει σε βασικό «όπλο» το 2022. Εκτός από το 10 στα 10 και την πρώτη θέση στη βαθμολογία της Super League, το Τριφύλλι έχει εκπληκτικό απολογισμό ως γηπεδούχος κόντρα στο Big-5 (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης). Σε εννιά παιχνίδια, ο “πράσινος” απολογισμός είναι εφτά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ο Παναθηναϊκός έχει υποδεχτεί τρεις φορές την ΑΕΚ και τον Άρη. Με την Ένωση μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία, ενώ έχει επιβληθεί ισάριθμες κόντρα στον “Θεό του Πολέμου”. Επίσης, ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε δύο ματς τον Ολυμπιακό, με μία νίκη και μία ισοπαλία, ενώ επιβλήθηκε στη μία φορά που φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ. Για τα γκολ, το Τριφύλλι έχει ενεργητικό 13-3, κρατώντας έξι φορές το “μηδέν” σε έξι από τις εννιά περιπτώσεις.

Κατά σύμπτωση, πάντως, το έτος άρχισε με Ολυμπιακό και θα τελειώσει με… Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον αιώνιο αντίπαλο του στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 16 Ιανουαρίου και τον περιμένει την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Η ενδιάμεση συνάντηση τους είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και ο σκόρερ που είχε κρίνει το ματς, ο Αϊτόρ Κανταλαπιάντρα, δεν θα βρίσκεται στο χορτάρι λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News