Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Θα πάει στη Λεωφόρο η «EVA»; - Η τελευταία πρόγνωση καιρού

Eurokinissi

Θα βρεθεί στη Λεωφόρο η «EVA» – Η πρόγνωση για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σύμφωνα με ΕΜΥ, meteo και freemeteo.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (19:30) κλέβει την παράσταση την Κυριακή (6/11) και ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πρόγνωση του καιρού. Η κακοκαιρία «EVA» χτυπά ολόκληρη τη χώρα και απειλεί φυσικά και το ντέρμπι.

Ας δούμε τις αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες. Αναλυτικά:

«Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας EVA- το οποίο ανανεώνεται κάθε 12 ώρες- επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Tο κέντρο του χαμηλού στα δυτικά και όλη η διαταραχή να κινείτα ΝΑ, τα εντονότερα φαινόμενα περιορίζονται στα νότια.Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στα 111.6mm στο Βόρειο Ιόνιο έως τις 01:00UTC.

Επισημαίνεται ότι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22). Η κακοκαιρία θα διατηρήσει ως κύρια χαρακτηριστικά της τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών παρότι το βαρομετρικό χαμηλό έχει λίγο εξασθενήσει.

Στον χάρτη των 500 hPa διακρίνεται από την ανάλυση της ΕΜΥ ότι ανώτερο χαμηλό με την ψυχρή ασταθή μάζα που το συνοδεύει βρισκόταν στο Ιόνιο στις 00:00 UTC. Το σύστημα αυτό θα κινηθεί αργά ανατολικά, καθώς δεν το ευνοεί ιδιαίτερα το πεδίο των ανέμων, ενώ δεν τροφοδοτείται πλέον ούτε από κάποιες ψυχρότερες μάζες ή άλλες δυναμικές. Απλώς υπάρχουν κάποιες ακτινωτές διαταραχές (Trough) που προκαλούν αντίστοιχες εξάρσεις, καθώς στροβιλίζεται αυτό το χαμηλό κινούμενο ανατολικότερα.

Επειδή όμως η περαιτέρω ανάλυση ξεφεύγει από τον βασικό σκοπό ενημέρωσης για την εξέλιξη του καιρού, επανερχόμαστε στο βασικό τμήμα της ενημέρωσης και σημειώνουμε ότι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.

Θα εκδηλωθούν επίσης έντονα φαινόμενα μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα.

Θεόδωρος Ν. Κολυδάς – Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ».

Στο μεταξύ, η πρόγνωση του meteo.gr κάνει λόγο για ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα για το υπόλοιπο της ημέρας:

Για βροχή και πιθανή καταιγίδα κάνει λόγο το freemeteo.gr:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News